Last news in Fakti

15 Януари, 2016 20:53 1 757 0

Пуйка летя като пътник

  • пуйка-
  • пътник-
  • самолет
Пътниците на полет по вътрешни линии на Delta Airlines са имали досПуйка летя като пътник

та интересно преживяване на борда. На част от тях съседът им по място не е бил човек, а ... пуйка. Интересно е как животното се е оказала на борда на самолета като редови пътник, а не като част от менюто. Причината е, че тя е била представена като животно, което оказва психологическа помощ (emotional support animals).

Съгласно приет през 1986 г. закон (Air Carrier Access Act) на авиокомпаниите им се забранява да упражняват дискриминация на пътници с различни отклонения. Благодарение на това, пътниците, които имат психически проблеми, след като получат документ от лекуващия лекар, могат безплатно да вземат на борда на самолета животно, което им оказва емоционална помощ.

Изключение правят животни като змии, плъхове и паяци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА