Last news in Fakti

16 Януари, 2016 18:41 1 092 0

Иран освобождава американски затворници

  • иран-
  • затворници-
  • освобождава

Двете страни са сключили споразумение за размяна

Властите в Иран ще освободят журналиста от „Вашингтон Пост“ Джейсън Резиан и още трима други американски затворници, разменяйки ги за шестима свои граждани, които са задържани в САЩ.

Това заявиха ирански официални лица, свързани с преговорите по сделката за ядрената програма на Иран. Резиан вече е бил пуснат от затвора в Техеран след 18 месеца. Предстои той да бъде изведен от страната с други трима затворници.

В замяна САЩ ще освободи поне 6-ма души, обвинени в нарушение на санкциите срещу Иран. Все още няма потвърждение от американска страна. Смята се, че САЩ ще се откажат да преследват и 14 иранци, за които се твърди, че са замесени в трафик на оръжие към Иран. Очаква се в близките часове санкциите срещу Иран да бъдат отменени. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА