Last news in Fakti

20 Януари, 2016 15:19 2 610 1

Морски тюлен пазил снимка на трупа на Осама бин Ладен

  • осама бин ладен-
  • тюлен-
  • снимка

Води се разследване за разпространяване на класифицирана информация

Бивш морски тюлен от САЩ, който участвал в убийството на лидера на групировката Ал Кайда Осама бин Ладен, е запазил неразрешена снимка на неговия труп, съобщи Си Ен Ен.

Матю Бисонет е върнал хард диск, който съдържа фотографии, на американските следователи в замяна на споразумение, че няма да бъде преследван за незаконно притежание на класифициран материал.

След поредица от дела срещу американската армия е образувано наказателно производство за незаконно притежание на секретни данни. Дискът с фотографиите е бил предаден след старта на разследването.

Разследването на Бисонет е започнало, след като той е бил обвинен в разгласяване на следствена информация. Адвокатът на обвиняемия отказва да коментира спецификата на разглежданата информация.

Той обаче подчерта, че предишно разследване за предполагаемо неправилно манипулиране или оповестяване на класифицирана информация от Бисонет е било прекратено през август 2015 г.

Федералното правителство се опитва да предотврати публикация на снимките на трупа на бин Ладен, опасявайки се, че това би предизвикало ответна реакция.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сийл

    1 0 Отговор
    убиват ме тия журналисти. "морски тюлен" бил пазил снимката. я вижте пак превода, да не е случайно морски морж? или морски пингвин? а може пък да морска русалка?
    navy SEAL е акроним, ама няма да ви кажа какво означава, четете си гугъла поне, смотаняци
    мноооо сме зле...