Last news in Fakti

22 Януари, 2016 18:05 1 786 0

Охраняващите Давос войници се дрогирали

  • давос-
  • войници-
  • дрога-
  • наркотици

Федералните власти в швейцарската столица Берн командироват всяка година в Давос около 5 000 войници

Охраняващите Давос войници се дрогирали - 1

Най-малко седмина от войниците, заети в охраната на форума в Давос, са дали положителен резултат за канабис. Това съобщават местни медии.

Употребата на наркотици е регистрирана сред войниците от италианоговорещия кантон Тичино и Граубюнден.

Други петима пък са употребявали кокаин и канабис, уточнява регионалният в. „Кориере дел Тичино“.

Един войник е хванат с три грама кокаин при внезапната проверка. Други войници, които са дали положителни проби за кокаин, са изпратени вкъщи.

Федералните власти в швейцарската столица Берн командироват всяка година в Давос около 5 000 войници. Те се грижат за охраната по време на провеждането на Световния икономически форум.

Властите са притеснени от инцидента във вторник, когато един войник едва не уби свой колега. За щастие няма пострадали или ранени. Войникът, по който е стреляно, се оплаква от проблеми със слуха.

Разследването трябва да отговори дали зад този инцидент не стои злоупотреба с наркотици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: