Last news in Fakti

23 Януари, 2016 12:01 1 246 3

Берлин отваря център за бежанци с различна сексуална ориентация

  • лгбт-
  • сексуална ориентация-
  • бежанци-
  • център за бежанци-
  • берлин

Смята се, че в германската столица има 3500 търсещи убежище, принадлежащи към ЛГБТ общността

Център за търсещи убежище лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ) ще отвори врати в Берлин през март, съобщава Ройтерс.

Смята се, че в германската столица има 3500 бежанци, принадлежащи към ЛГБТ-общността, които са подложени на тормоз в убежищата, където са настанени с други хора. Това твърди базирана в Берлин организация Швуленбератунг, която защитава правата на гейовете и ще ръководи центъра.

"Чували сме много истории за дискриминация и престъпления срещу ЛГБТ-лицата през последните две години", казва Щефан Якел, мениджър на организацията, който се занимава с въпросите на бежанците.

"Те бяха много уплашени, след като са били  бити или тормозени или дори са преживели опит за убийство. Чухме много ужасни истории", посочва той.

Якел казва, че има недостиг на евтини или безплатни апартаменти в Берлин и много лица, търсещи убежище, са били принудени да останат в центрове за дълго време и често са се сблъсквали с физическо насилие, сексуални нападения, обиди и заплахи.

"Бежанците идват в нашия център през последните няколко години с молба за помощ", заявява Якел.

Германия е залята от най-голямата бежанска вълна в Европа след Втората световна война. Над един милион души са потърсили убежище в страната през 2015 г., като повечето от тях бягат от войни и бедност в Сирия, Афганистан и Ирак.

Между август и декември 2015 г. е имало 95 случая на насилие срещу хора от ЛГБТ-общността, основно в лагерите за настаняване на бежанци, според Федерацията на гейовете и лесбийските в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    1 2 Отговор
    Берлин трябва да отвори ПЕЩИТЕ от 1941 г.
  • 2 534

    1 1 Отговор
    Не разбрах - "бежанците" нападали и нападат немски ЛГБТ или сред "бежанците" има ЛГБТ-тита?!?
    А, бе те нормалните не могат да спасят и опазят, те тръгнали...за колко още идиотщини ще чуем и четем, а?
  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    Какви идиоти управляват Европа
Новини по държави: