Last news in Fakti

25 Януари, 2016 09:49 1 820 5

Жителите на гръцки острови да получат Нобелова награда

  • нобел-
  • бежанци-
  • остров-
  • гърция
Жителите на гръцки острови да получат Нобелова награда - 1
Снимка: АР/БТА

Жителите на редица гръцки острови, могат да бъдат претенденти за Нобеловата награда за мир за това, че са оказали помощ на хиляди мигранти идващи от Близкия Изток, съобщи британското издание The Guardian.

Професори от университетите Оксфорд, Принстън, Корнуел и Копенхаген, подготвят обръщение към Комитета за Нобелова награда, с което предлагат да бъдат наградени с премия жителите на такива острови като Лесбос, Кос, Самос, Лерос, Родос и Хиос за „съчувствието и саможертвеността”, която са проявили към бежанците.

В подкрепа на инициативата е организирана и онлайн подписка, под която вече са се подписали близо 300 000 души. Последният ден, в който могат да се подават кандидатури за наградата е 1 февруари.

Съгласно волята на шведския изобретател Алфред Нобел, наградата за Мир е единствената, която се връчва не в Стокхолм, а в Осло. Всяка година церемонията се провежда в един и същи ден – 10 декември, когато е починал Нобел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Тези "професори" са болни, дават награда за мир на хора които допускат в Европа да нахлуят терористи и убийци?!?

    Коментиран от #5

  • 2 lock

    0 0 Отговор
    дайте им и нобелова награда и оскар и каквото още се сетите, за да имат пълен комплект от помощи и подаяния
  • 3 nedovolen

    0 0 Отговор
    Договорката между Гърция , Турция , САЩ и Русия за Великото преселение на най-долната измет от северна Африка и Близкия изток заслужава Оскар , Златна палма , Златна мечка и Аскеер за режисура , актьорско майсторство и изпълнение . Тепърва ще гледаме постановката , когато се развихрят тези парапитеци .
  • 4 123

    0 0 Отговор
    Меркел ще я удостоят с тази девалвирала награда.Да я заврат там където няма сянка.За гаврата в Кьолн и Нобел малко.Перфектно набута германски деца в ръцете на изроди,за това паметник и се полага...
  • 5 Кума Лиса

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Не са болни, а са изключително нагли и лицемерни.