Last news in Fakti

22 Януари, 2016 20:57 1 502 8

Меркел и Давутоглу търсят решения на мигрантската криза

  • давутоглу-
  • меркел-
  • бежанци-
  • сирия-
  • нелегални имигранти-
  • мигранти-
  • турция-
  • сирия-
  • германия

Аз съм дълбоко убедена, че въпросът с незаконната имиграция може да бъде решен само ако работим заедно, заяви Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел и турският премиер Ахмет Давутоглу обещаха в петък да продължат съвместната си работа за разрешаване на бежанската криза в Европа. Те заявиха, че ще работят усилено не само за спиране на потока от хора, но и за подобряването на условията в бежанските лагери в Турция и за постигането на мирно споразумение в Сирия, съобщи АП.

Германия приюти безпрецедентните 1,1 милиона бежанци през изминалата година, като повечето от тях са пристигнали през Турция от Сирия, Ирак и Афганистан.

Междувременно Турция е домакин на най-големия брой мигранти в света, сред които 2,2 милиона от съседна Сирия, и се бори с наплива от нелегалната миграция.

Ангела Меркел потвърди европейския ангажимент за предоставянето на 3 милиарда евро на Турция за бежанците, които се намират на територията на страната. Меркел и Давутоглу обявиха, че целят шенгенските визи за турски граждани да бъдат премахнати до октомври.

"Кризата с бежанците не е криза на Германия, не е криза на Европа, не е криза на Турция", заяви Давутоглу по време на съвместна пресконференция с Меркел. "Това е криза, която се роди от кризата в Сирия. Ако ние си сътрудничим, ще успеем да сложим тази криза под контрол. Ако си прехвърляме въпроса един към друг, решението му ще стане по-трудно."

"Аз съм дълбоко убедена, че въпросът с незаконната имиграция може да бъде решен само ако работим заедно", каза Меркел. "Решение на военния конфликт в Сирия е най-надеждното послание, с което можем да излезем, най-вече в светлината на мигрантската криза. Следователно ние работим политически, но сме и обединени в коалицията срещу Ислямска държава.

"Бежанският въпрос създаде нова ситуация. Имаме проблем и със сирийските бежанци, които идват от трети страни. Тези, които идват директно в Турция са тези, които искат да спасят живота си. За тях вратите ни са отворени", заяви Давутоглу.

Петгодишната гражданска война в Сирия отне живота на четвърт милион души, принуди половината население на страната да побегне към други страни, за да спаси живота си и даде възможност на радикалната групировка Ислямска държава да окупира 1/3 от територията й. Мирните преговори, планирани за следващата седмица в Женева, имат за цел да договорят началото на политически процес, който да сложи край на конфликта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    2 0 Отговор
    Бабо Меркел ,а коя война трябва да спреш за да ти спрат пакистанците,афганистанците,иракчаните,мароканците и други видове цигани?
    А какво ще правиш с другите турски селяндури с които се натресохте още преди 40 години.Те уж щяха само да работят и после да си ходят,а гледаме сега има квартали в градовете в които немски не можеш да чуеш.А сега си приказвате глупости да пуската фесовете в ЕС.... Как я мислите тая? 1 милион ви дойдоха миналата година и ви спретнаха купон.А я си предстваи 80 милиона талибана да се пишат граждани на ЕС.
  • 2 сноу

    2 0 Отговор
    Това е такава проста патка ,че беше абсолютно ясно че ще я направят канцлер...На дебелите гуши това им трябва -чучела...Тая торба обаче надмина всички очаквания...Едно смислено изречение няма ,само като папагал повтаря едно и също но медиите я ближат като наш Гойко...и ..всичко отива на провал като тук в БГ
  • 3 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА СЕ ОПРАШАТ И ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СЕ РОДИ
  • 4 Дидо

    2 0 Отговор
    НА тоя кракундел няма да му уври кратуната-че Турция все повече клати Европа--ама неадекватната Меркел е като сляпо куче...
  • 5 мразя циганите

    2 0 Отговор
    Кво привиква тоо ТУРЧИН Меркел кво ще опсъжда турците ги натресоха напълниха Европа с цигани които германците ще ги хранят дълги години,Туи плашило се смее ехидно и си вика ако знаете кво ви чака .......нали тез м....ли са бедни от де имат толкова пари да плащат на тоя на ония да ги превеждат през държавите
  • 6 незнайко

    1 0 Отговор
    Поговорката за заека и баира важи в пълна сила. Заека мина баира и вече няма койда го стигне. Това стана благодарение на Меркел, която предаде цяла Европа. От тук нататък ще става все по лошо.
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Коментарът е нецензурен и сигурно ще го изтрият, но е 100% истина - Меркел е к..вата на Турция. Давутоглу е отишъл при нея, за да снимат порно, преди това Меркел на крака отиде до Турция, за да снимат порно и с Ердоган. Изреждат й се един след друг, също както бежанците се изреждат на германките. Превърнаха Германия в държава-бардак където всеки м...л изнасилва бели момичета безнаказано.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: