Last news in Fakti

25 Януари, 2016 13:09 1 233 3

Могерини: ЕС трябва да подкрепи повече Турция

  • федерика могерини-
  • бежанци-
  • ес-
  • турция-
  • средства-
  • помощ

Турция заяви, че трите милиарда евро помощ може да не са достатъчни за справяне с кризата

Могерини: ЕС трябва да подкрепи повече Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз трябва да окаже по-голяма подкрепа на Турция по отношение на бежанците. Това заяви Върховният председател на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, цитирана от „Дейли Сабах“.

Могерини е на посещение в Анкара, където се срещна с турски високопоставени политици. Тя добави, че е от съществено значение по какъв начин ще протекат преговорите за примирие в Сирия.

Могерини призова също така за незабавно спиране на военните действия в Югоизточна Турция, която е арена на ожесточени сблъсъци между турските сили за сигурност и бунтовниците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Факти.бг припомня, че през предните дни министър-председателят на южната ни съседка Ахмет Давутоглу заяви, че финансовата помощ от Брюксел в размер на 3 милиарда евро не е достатъчна за справяне с кризата.

През месец ноември миналата година Анкара и ЕС се споразумяха за финансова инжекция, която да помогне на Турция за спиране наплива на имигранти към Европа. Повече от един милион пристигнаха на Стария континент през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    и 10млрд. дайте на Турция ,пак ще идват,по добре тези пари на границата и огради да се правят,както САЩ направиха или Израел...
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    Тази трябва да бъде съдена за национално предателство! И то не само към Италия, а към целия Европейски съюз! Не мога да повярвам, че такива тъпи патки ни управляват...
  • 3 No fes

    3 0 Отговор
    Никакви пари на ислямистите Давутоглу и Ердоган.Въоръжаване и укрепване на границата и огън по всяка чалма тръгнала към Европа.
Новини по държави: