Last news in Fakti

28 Януари, 2016 15:53 1 106 0

Броят на експулсираните имигранти от ЕС не е достатъчен

  • имигранти-
  • броят-
  • ес

Според Наташа Берто трябва да се ускори процедурата по връщане на имигранти

Броят на експулсираните имигранти от ЕС не е достатъчен - 1
Снимка: БТА/AP

Държавите от ЕС трябва да връщат бежанците, които не предоставят обосновани искания за убежище в тях. Това бе заявено от говорителката на Европейската комисия Наташа Берто по време на пресконференция в Брюксел.

„Едно от основните неща, които Европейската комисия поясни още в началото е политиката по връщане на имигрантите. Хората, които нямат обосновани искания за убежище, първо трябва да бъдат идентифицирани, а след това върнати в родните им страни. По този начин ние искаме да гарантираме, че хората, които имат основателно искане за убежище, ще могат да минат по-бързо през тази процедура. През октомври всички страни – членки се съгласиха да ускорят действията си по процеса на взимане на решения за връщане на имигранти. Един от проблемите, които установихме е ниският брой на хората, които са връщани след подобни решения. Ние планираме да дадем по-голяма роля за връщане на имигранти на новата агенция за граничен контрол“, заяви Берто.

Тя поясни още, че в момента не се обсъждат варианти за разтрогване на шенгенското споразумение. Това стана, след като ЕК даде срок от три месеца на Гърция да овладее имигрантския поток, като в противен случай я заплаши с възможно изключване от Шенген.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: