Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 07:45 1 166 2

Един по-различен анимационен филм (ВИДЕО)

  • бежанци-
  • деца-
  • анимация-
  • приказка-
  • уницеф

14 милиона деца са били засегнати от военните конфликти в Сирия и Ирак

Един по-различен анимационен филм (ВИДЕО) - 1
Видео: YouTube

Това не е типична приказка за лека нощ. Тя не разказва за героя, победил злодея и спасил красивата принцеса. Не, тя разказва за сирийските деца, които бягат от войната.

Детският фонд на обединените нации (УНИЦЕФ) създаде анимационното филмче „Малак и лодката: Едно пътуване от Сирия“, в което описва историята на 7-годишната Малак и нейните мисли и тревоги по време на опасното пътуване през Средиземно море.

„Когато тръгнахме, водата започна да влиза в лодката. Беше много, много студено. Бях много уплашена“, разказва детето, бягащо от войната в Сирия.

УНИЦЕФ ще пусне втора серия от поредицата през месец март. Според организацията повече от 14 милиона деца в Сирия и Ирак са били засегнати от военния конфликт, отнел живота на 250 000 души, пише Mashable.com.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    0 0 Отговор
    а придружаващите лица къде останаха?
    взривиха нещо по пътя?
    и тука като събират пари за домовете
    по телевизията дават едни хубави бели деца
    а накои в дом поглеждал ли е?
  • 2 Бай Коста

    0 2 Отговор
    Опит за облъчване.