Last news in Fakti

6 Февруари, 2016 12:39 1 162 1

ЕС трябва да създаде нова линия за защита на Балканите

  • унгария-
  • балканите-
  • ес

Според външният министър на Унгария трябва да се вземат мерки за защита на външните граници на ЕС

ЕС трябва да създаде нова линия за защита на Балканите - 1
Снимка: БТА/AP

ЕС е беззащитен пред имигрантите по южното направление, като всички говорят за нуждата за защита на външните границите, но не правят нищо. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто.

Той говори при пристигането си на неформалната среща европейските министри на външните работи, която се провежда в Амстердам. Основна тема в нея ще е справянето с кризата с бежанците.

„ЕС е беззащитен по южното си направление. От там продължават да пристигат хиляди имигранти. Гърция не е готова или не иска да защити своите граници. Ние трябва да създадем нова линия за защита на балканските държави. Имаме нужда от нова защитна линия, която очевидно ще минава през България и Македония. Не ни е приятно, че в ЕС всички говорят за защита на външните граници, но не правят нищо. Трябва да се вземат мерки“, заяви Сиярто. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    0 0 Отговор
    То това и учениците в средните училища го знаят . Това което не се знае е : Защо нищо не се прави по въпроса . Самоунищожението не е отговор , защото не познавам никой който да иска доброволно да се самоубива .
Новини по държави: