Last news in Fakti

28 Февруари, 2016 20:31 1 609 1

Унгария прави ограда и по границата с Румъния

  • унгария-
  • ограда-
  • бежанци-
  • виктор орбан
Унгария прави ограда и по границата с Румъния - 1
Снимка: АП/БТА

Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви, че е разпоредил да се изгради ограда и по границата с Румъния, съобщава АП.

Министерствата на отбраната и на вътрешните работи в Будашеща са получили нареждане да подготвят всичко необходимо за стартирането на проекта.

Ако е необходимо, ние ще се защитим от Словения до Украйна, заяви Виктор Орбан. През миналата 2015 г. Унгария изгради огради по границата си със Сърбия и Хърватия, за да спре бежанския натиск.

Виктор Орбан също така разкритикува и първоначалния план на ЕС за разпределяне на над 100 000 имигранти сред 28-те държави от Съюза. Според унгарския премиер, Брюксел се опитва да създаде "задължителна, постоянна и непрекъсната система за преразпределение" на бежанците.

Виктор Орбан заяви неделя, че бюрократите от Европейския съюз и гостоприемна култура на Германия към мигрантите са виновни за бежанската криза в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    0 0 Отговор
    Прав ,прав е бат Орбан ,само той знае какво е да те напъпли м....ллък с гьон суратлък ...и добре че е той ..че тия дърти чиновля с тлъстите евро заплати ,хич не им е колко орди ще натъпчат...
Новини по държави: