Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 08:50 22 164 24

Еквадор настръхна срещу Ердоган

  • еквадор-
  • реджеп ердоган-
  • турция

Причината е насилие от страна на охраната на турския президент Реджеп Ердоган по време на неговата визита в Кито

Сериозно напрежение се заформя между Еквадор и Турция, след като охраната на турския президент Реджеп Ердоган прояви насилствено отношение към протестиращи хора, по време на негова реч в Кито, съобщи Би Би Си.

Три жени бяха насилствено изведени от сградата, където държа речта си Ердоган. Еквадорският външен министър заяви, че поведението на турската охрана е било „безотговорно“.  Властите в Еквадор вече са изпратили протестна нота до Анкара.

Напрежението изригна по време на реч на Ердоган в Националния институт за висше образование в Еквадор. Тогава група жени започнаха протест срещу политиката на турското правителство към кюрдите в Турция. Това доведе до намесата на охраната на Ердоган, която доста грубо изведе протестиращите.

Турският посланик вече е бил привикан в Кито, за да обясни причината за насилието. Вътрешният министър Хосе Серано заяви, че охранителите, които са участвали в сблъсъците са били помолени да предадат своите паспорти в петък. Въпреки това президентът Ердоган успя да напусне Еквадор с целия си екип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 С400

    10 2 Отговор
    Нека да ги види целият свят що за изроди са турците, а не да се крият зад маска. Ето това е истинската им същност. Лъсна истината че този неоосманист е същия като ИД и ги подкрепя с оръжия , бойци и всякак. туркиетата нямат съсед, с когото да не са в конфликт и от когото да не са заграбили територия и още искат. Ето сега се опитват да откъснат и от Сирия, ама няма да стане. Руснака ще ги смачка и така трябва да стане.
  • 3 опсмопсус

    8 3 Отговор
    Турците са народ сбирщина, по-шарена от американската!
    Но това е добре, зле са управниците.Генералите трябва да се намесват , но няма да стане, щото ги няма!
  • 4 гост

    6 1 Отговор
    айдеее нова арабска пролет се задаваааа ...няаа са пуашите светъ ври и кипи и арабската пролет и до Америка ше стигне някой ден толко много щатове под едно управление все някви разногласия ще имат
  • 5 Pepino

    9 0 Отговор
    Ердоган сигурно пак е обяснявал на еквадорците как са част от Османската империя. Много лош късмет за Турция с тоя боклук ,но пък за моя радост държавата им е пред разпад.А с кюрдите ще се разберем те са мъдри пичове.

    Коментиран от #18

  • 6 56ц4

    3 4 Отговор
    Не стига че са жени ами и викат срещу Ердоган - вие знаете ли ако това беше се случило в Турция, какво щеше да остане от тези протестиращи?! Ердоган е първия султан на неоосманската империя, когото САЩ защитават повече и от Израел, сега еквадорските посланици по всички страни ще бъдат привикани за инструктаж! Учете турски и слагайте наколенки, новият световен ред ще върне Балканите на Турция.
  • 7 Бай Коста

    9 0 Отговор
    В далечен Еквадор вече мразят Ердо, тук още има фенове. Събудете се, хора, имаме калпав комшия, който ще ни "охранява".

    Коментиран от #10

  • 8 нищо ново

    6 0 Отговор
    поганската империя и там оака орталъка...
  • 9 123455

    5 2 Отговор
    Тия ако не ги защитават американците най вече чрез НАТО ще ядат хурката.
    Тази голяма държава е изградена върху страдането на малките народи,които са живели по тия земи.Те разбутаха Сирия вероятно по нечия заръка,те рекетират ЕС за 20 милиона евро,пари с които смятат да се въоръжат и вероятно да заплашат същата мека Европа командвана от един-двама вероятно агенти
    на една нова империя.
    Желая успех на руснаците в похода им срещу световните господари и гъзоблизците.

    Коментиран от #11

  • 10 Дидо

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Коста":

    Това го кажи на модерните евро-атлантически джихадисти,които се подвизават тук-десито,оня с коня,хондата .....

    Коментиран от #12

  • 11 опсмопсус

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "123455":

    3 милиарда искат не 20 милиона!Явно турците са забравили историята, който напада Русия, яде боя и му се отнемат територии!
  • 12 FR V

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Дидо":

    Руско мекере, като не те питат , не се обаждай.
    Никой не е тръгнал да защитава Ердоган.
    Ако беше съюзник на руснаците сигурно щеше да сипеш хвалебствия по негов адрес.
    Като не ти харесва в Европа що не се уринеш в Евразия.

    Коментиран от #13, #17

  • 13 999

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "FR V":

    Ти па кои си да казваш кои къде да ходи.Ние сме Българи и трябва сами да си изхвърлим боклука, просто трябва да го изхвърлим. Що се отнася за Европа никои не ни е питал да ли искаме или не искаме, а ако на някои токова му харесва прав му път. За коя Европа да плача онази дето ни изтипоса като кенеф. Тяхната демокрация ни направи разграден двор без армия,икономика и национално достойнство. Безочие точно ти да говориш за мекерета.

    Коментиран от #24

  • 14 габриел

    2 3 Отговор
    курдите няма разлика ор циганите дайе по ло6о елате на германия или западната ебропа мале как о6те те ядат храна на земията и тоба се казжа култура турките миллиони година на пред

    Коментиран от #15

  • 15 999

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "габриел":

    А бе като гледам и ти си доста неграмотен и с съмнителна култура ама това не означава ,че трябва да те убием.
  • 16 Гост

    1 4 Отговор
    Стига сте плюли бе хора държавата заради такива хора като вас е на това ниво, а не то заради европа, заради Бойко Борисов или някой си друг само знаете да седите пред телевизора и да псувате всички европейски страни и депутати и всички успели хора със пари и т.н. Всеки гледа себе си да оправи пък за другия не го интерисува. Хайде всички, които решат да пишат коментар да се аргументират със точни и конкретни факти преди да плюят и да погледнат факта от добрата и лошата страна, толкова милиони и субсидии ни отпуска европа ама нашите като са некадърнъци и не си вършат работата никога няма да се оправим във българия всичко ни е редовно, но само на документи
  • 17 честно

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "FR V":

    О неразумни юроде ЕВРОПА е Географско понятие и е Измислено много след като ПО НАШИТЕ Земи и кипял Живот и то живот дошъл от Изток. Така че ние първи Започнахме да Пишкаме ТУК докато твойте еврпейци ги е нямало НИКАКВИ!!!!!;;??????:::::
  • 18 2345

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Pepino":

    ви е май не сте в час-само да се отворят тази граница към европа България ще бъде погълната и даже и циганите ще бягат камо ли българите

    Коментиран от #19

  • 19 бум бам

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "2345":

    Затуй мойто момче грабвай желязото и бегом долу на кльона да си пазим Родината
  • 20 steve

    0 0 Отговор
    Браво 999! Да плюем под опашката на тази воняща на ''толерантност'' мижава европа. Ислямизацията започна, а те се правят грижовни. Продават на манафите собствените си народи.
  • 21 Българин

    2 0 Отговор
    Мисля, че на този фес времето му изтича...твърде много си повярва, че може да прави каквото си поиска и ако за побоя над жените може и да му се размине. за сваленият руски самолет надали...

    Коментиран от #23

  • 22 darthrider

    0 0 Отговор
    ..... Баровец , ако не бяха руснаците , финландците , румънците и др. , майка ти щеше да попълва бройката в някой харем , а ти щеше да си еничарин.
  • 23 Едикой си

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Феса си повярва защото има силна подкрепа от чичо Сам. :)
  • 24 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "999":

    продължавате с някакви насадени болни идеи, които отдавна нямат покритие.. все едно някой ще те пита, все едно някой ще се съобразява.