11 Февруари, 2016 17:45 967 2

Полицията в Дортмунд погна крайнодесни екстремисти

  • германия-
  • екстремисти-
  • крайнодесни-
  • обиски-
  • полиция-
  • домове

Обиски са били извършени в седем апартамента

Полицията в Дортмунд погна крайнодесни екстремисти - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската полиция извърши обиски на седем адреса, съобщи ДПА. Униформените са погнали крайнодесни екстремисти в Дортмунд и съседната провинция Долна Саксония.

Била е издадена заповед за обиск на домовете на седмина души, заподозрени в нападения срещу полицаи в новогодишната нощ.

Дортмунд е бастион на крайнодесния екстремизъм в Германия.

Според информация на властите в новогодишната нощ 25 души са нападнали служители на реда с бомбички и бутилки.

Напрежението в Германия се повиши през последните месеци заради атаките на бежанци срещу местни. Политиката на Ангела Меркел на „отворени врати“ предизвика много критики и се отрази на нейния рейтинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лошо

    1 2 Отговор
    По лесно им е да си гонят своите отколкото истинските виновници да се стига до там. Първо да подгонят Меркел, защото тя ги покани, после "поканените" и тогава да си търсят редовния познат контингент.
    Явно немците не виждат и 2 см пред носа си или се правят, че не виждат или не искат да виждат, но явно не забелязват това:
    https://www.youtube.com/watch?v=psfMLKIjGTY
    Изгледайте го това си се върти в тубата и както се казва коментарите са излишни!
  • 2 Бат Саше

    1 2 Отговор
    Гонете ги сега, та да знаете защо сте в концлагерите като сформират скоро наказателните бригади. Германците днес са бледа и болнава сянка на онзи велик и силен германски народ.
Новини по държави: