Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 10:43 1 227 0

ЕС се страхува от напускане на Великобритания

  • ес-
  • филип хамънд-
  • великобритания

Според британският външен министър Филип Хамънд подобен пример може да се разпространи сред останалите страни - членки

„Много хора се опасяват, че без Великобритания ЕС може да тръгне към много погрешна посока.“ Това бе заявено от британския външен министър Филип Хамънд по време на негово интервю пред Би Би Си.

Той заявява това в момент, в който британският премиер Дейвид Камерън се опитва да договори реформи в ЕС. С това той се надява да подсигури оставането на своята страна в Съюза след предстоящия референдум за нейното членство.

„Великобритания има огромно влияние в Европа. То касае и отворените пазари за свободна търговия. В Европа има реален страх, за това, че ако Великобритания напусне, нейният пример ще се разпространи. Има страх, че ние ще имаме успех и извън ЕС. При това положение останалите страни в Съюза постоянно ще гледат към нас и ще си мислят, че щом ние сме успели, те също ще могат да го направят“,. Заяви Хамънд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: