Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 13:33 10 551 0

Режат пътя на бежанците

  • пътя-
  • бежанците-
  • словения-
  • бежанци-
  • бежанска криза-
  • мигранти

Словения и Австрия ограничават броя на имигрантите, допускани до тяхната територия

Режат пътя на бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Словения обявиха, че ще ограничат броя на имигрантите, които ще бъдат допускани да влязат в страната, съобщи The Local.

Това става на фона на по-строгите мерки за граничен контрол, които се очаква Австрия да приеме по-късно през тази седмица. Двете страни – членки на ЕС, които са част и от Шенгенското споразумение, се превърнаха в ключови транзитни зони по пътя на бежанците от Балканите към Западна Европа.

Скоро Австрия трябва да обяви ограничение на броя на бежанци, които ще бъдат допускани на нейна територия през граничния пункт със Словения. Само през миналата година страната е приела 90 000 имигранти. Словения вече е уведомила Хърватия за новите мерки за допускане на бежанците до своята територия. В свое интервю пред „Дойче Веле“ сръбският премиер Ивица Дачич заяви, че на Сърбия може също да й се наложи да вземе подобни мерки спрямо своите граници.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: