Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 19:33 1 632 1

Орбан: Европа се провали с бежанците

  • унгария-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • виктор орбан-
  • бежанска криза-
  • ес-
  • европа

Унгария няма да приеме разпределение на бежанци с национална квота

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в понеделник, че политиката на Европейския съюз по отношение на бежанската криза се е провалила и подчерта, че Унгария няма да приеме разпределение на бежанци с национална квота, съобщи Ройтерс.

"Брюксел иска да пусне нелегални имигранти на територията на ЕС и после да ги разпредели по задължителни квоти", каза Орбан пред парламента.

"Това е брюкселският план за управление на кризата. Унгарското правителство на приема този план", каза той и допълни, че миграционният натиск само ще се засилва през 2016 г., а Европа ще стане беззащитна и слаба.

Унгарският премиер обяви още намеренията си за изграждането на нови огради по границите и призова депутатите да подкрепят мерките, „които имат за цел да защитят страната и да я предпазят от терористични атаки“.

Европа е изправена пред безпрецедентен приток на бежанци, повечето от които бягат от конфликтни зони в Африка и Близкия изток.

Мнозина обвиняват политиката на големите европейски сили за огромния брой имигранти, защото е довела до нарастване на тероризма и войните в размирните точки на света, принуждавайки повече хора да напуснат домовете си.

Днес унгарският премиер участва в срещата на Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия), която вече е заела твърда позиция относно бежанците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Абе накрая май ще падне едно голямо клане и това ще е резултата от цялата работа.
Новини по държави: