Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 16:48 1 588 3

Юнкер: България ще излезе от мониторинга

  • механизъм-
  • мониторинг-
  • ек-
  • ес-
  • жан-клод юнкер-
  • бойко борисов

Никога не е имало българо - румънска двойка

Юнкер: България ще излезе от мониторинга - 1
Снимка: Пресслужба на правителството

Аз винаги съм казвал, дори и в предизборната кампания, и държа на обещанията си, че по време на мандата на Комисията България ще излезе от механизма.

Това заяви в отговор на журналистически въпрос дали механизма за мониторинг над България и Румъния е към своя край – председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер.

Имаше доклади, те казват каквото казват, но аз съм убеден че премиерът, моят приятел Бойко, ще направи всичко, за да отговори на очакванията. Убеден съм, че ще го направи, така че ще бъде направено, отбеляза Юнкер.

По време на този мандат България ще излезе от механизма за проверка. Никога не е имало българо - румънска двойка, посочи председателят на ЕК.

Всички държави ще бъдат третирани по отделно. Убеден съм, че премиерът и неговото правителство ще направят всичко, за да бъде взето решението по време на мандата на тази Комисия. Решението ще бъде взето. Обичам българския премиер, който е брат и приятел, сериозен човек, солиден, не смея да кажа, че е като мен, заключи Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потупване по тиквата

    1 0 Отговор
    Тебе думам дъщe, сещай се снахо ! Дипломатичен намек на снизхождение от Юнкер ! Да бъде смегчено унижението на безнадеждно корумпираната Българска държава, оставаща единствената черна овца на ЕС след наближаващата отмяна на мониторинга над Румъния !
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Все едно слушам боко тиквата да говори! И тоя ли е прост като него - да, някой ден ще бъде махнат мониторинга от България, ама съм сигурен, че това няма да е по времето на боко!
  • 3 Боби

    0 0 Отговор
    Разбира се, че този мониторинг трябва да се махне. Той НЕ РАБОТИ. Трябва нещо много по - сериозно и ефективно. Това е и може да дойде само от средите на БГ обществото. Вижда се че ЕС силите не се интересуват толкова от развитието на БГ, колкото само да има стабилност, стабилността която толкова липсва сега в нашия съюз.
    Проблемът е, че истинска промяна и стабилност в БГ са несъвместими неща, затова и ЕС ще направи този лесен за Брюксел компромис.
Новини по държави: