Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 13:57 1 569 21

Украйна почита жертвите на Евромайдана

  • украйна-
  • майдан-
  • годишнина-
  • загинали-
  • киев

Над 2000 души се събраха в Киев, за да почетат паметта на загиналите по време на проевропейските демонстрации

Украйна днес отбелязва втората годишнина от събитията на Майдана. Повече от 2000 души се събраха, за да почетат жертвите на насилието.

Вече втора година, на 20 февруари, Украйна почита „Героите на Небесната стотица“. Това е името, дадено на 106-имата, които загубиха живота си при сблъсъци с полицията в антиправителствения бунт през зимата на 2013-2014 г.

Президентът на страната и неговата съпруга се включиха във възпоменателната церемония, пише вестник „Киев поуст“.

Свещи и цветя красят ключови места на Площада на Независимостта, където се провеждаха антиправителствените протести преди две години. Хората слагат цветя и се покланят пред кръста на Алеята на героите на Небесната стотица.

Заради предвидените шествия и мероприятия, редица улици на столицата Киев са затворени за движение на превозни средства.

В същото време пред Октомврийския дворец активисти и участници във военната операция в източната част на Украйна изразяват недоволството си от действията на властите и ситуацията в страната, както и от факта, че след проевропейските протести много патриоти и участници в операцията са били пратени в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    0 2 Отговор
    Необразованата и нискокултурната маса с промити мозъци за арийска укрия празнува падението си!!!
    Най парадаксалното в тази квазидържава е:
    1. Рушат памятници на създателя си , агента на кайзера - Ленин, създал от земите на Малоросия и Новоросия германския проект Украина (покрайнини по Полски) през 1922 година!!!
    2. Убиват посредством наемни снайперисти предположително от Прибалтика и Полша, както пазителите на реда -Беркут, така и собствените си щурмоваци - небесната сотня)))
    3. След тази революция изгубиха 30 % от Ленинско-Хрущовската Укрия, и рискуват да я изгубят напълно!!!
    4. Бандера и нацистите са на почит в съвремената Укрия, а болшевиците и комунягите, създали и разширили това териториално образование са заклеймени!!!!
    Страна на абсурдите и безумието ейбогу!!!)))

    Коментиран от #2

  • 2 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "kcaniba":

    да,много глупости си написал,но кво да се прави,думата памЯтници е показателна къв си и кви ти са мотивите.иначе поклон пред украинските герои те и в момента рискуват здравето и живота си стремеики се към по-добро бъдеще и скъсване с постсоциализма!

    Коментиран от #3

  • 3 kcaniba

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Много умности като пост-социализма също много радват!!!
    Олигархична мафиозна касапница!!!
    Бил ли сте някога в Украина драги ми умнико,
    в Крим??!! Или диванният ви героизъм е като паметнците в нацистката Укрия??? Какво здраве рискуват, като изгарят живи опонентите на радикализъма си в Одесса ли??? Кви герои, не ви ли е срам!!!!
    Четете малко книги, намалете обема на глупостта си плизз

    Коментиран от #5

  • 4 по темата

    1 2 Отговор
    Това е все едно Хитлер да почита евреите за Холокоста!!!
    Че нали същите изроди, които управляват сега в Украйна избиха всички тези хора, под вещото ръководство на Империята на Злото, която сега ги наставлява.
  • 5 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "kcaniba":

    а ти бил ли си?и престани да лъжеш недрагими путинов троле!!!!няма никви нацисти в управлението на украйна нито пък провокацията дето стана в одеса е дело на украинците,тва го направиха фсб то подкрепени с комсомолци и комунисти :),къв човек трябва да си за да си комсомолец през 2014 година или комунист????украинските доброволци са ипзравени пред руската армия без почти никакво въоръжение ,подпомагани от украинския народ и само с голия си героизъм задържат армията на путин.дават жертви всекидневно и няма да приемат руския диктат.и не ме призовавай да чета книги,щото ако ти бе прочел дори една такава би се срамувал от пасквилите дето дробиш тук,лъжецо!

    Коментиран от #9

  • 6 kcaniba

    0 2 Отговор
    Да, бил съм.
    Бил съм и в Ялта 2013 година.
    Няма отдавна комсомолци и комумунисти троле!!!
    Има само болни мозъци и някви смешни шаблони писани за олигофрени и промити мозъчета!!!
    ФСБ горило хората ли?? пусни си телефонните записи в ютюб, там има всички изпълнители и ултраси викащи и стрелящи и хвърлящи бутилки с молотов, обградени от укрски полицаи, и те ли бяха фсб полицаи!!!??? 5-10 хиляди агенти ли са били пратени за тези подли убийства в Одесса от фсб!!!???

    Коментиран от #7, #8

  • 7 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "kcaniba":

    да,лъжливия путинов торл с глупостите е време да бъде вкаран там дето му е мястото.нямало комсомолци и комунисти от страната на проруските сепаратисти,първа лъжа .
    та нека видим от филма на френската програма дето разказваше про руски за събитията кво казват организаторите на протеста за една от жертвите на събитието,та ето конкретно кво казва.на 32 минута:
    https://www.youtube.com/watch?v=yVlQ5obBsGE ще те срешнат с един от участниците в проруската съпротива комуняга по неговите собствени признания и го чуи кво говори за един от загиналите активисти,къв е бил лъжецо!после нямало комунисти ето ги и тях ,колкото искаш при това.
    не било организирало фсб ситуацията казваш.само, че нека видим кво направиха комсомолците и комунистите преди да стане събитието,а ето хронологията ,местните сепаратисти нападнаха и убиха две момчета от митингуващите в подкрепа на украина ,преди да има каквото и да насилие,после ръководителя на руските сепаратисти стреляше прикрит от щитовете на полицията по украинските митингуващи,а за да стане още по-зле скритите в зданието на профсъюза започнаха да замерят с коктеили молотов идващите националисти,а и не само с коктеили .пусни да гледаш ето този филм и по спецялно на 19 тата му минута,ще видиш кво правят комсомолците преди да ги запалят: https://www.youtube.com/watch?v=Acpju6DqCOM
    организацията на клането си е типична руска работа от наи-добрите кгб практики в активните мероприятия .ето гледаи ,образоваи се читателю на книги ама с
  • 8 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "kcaniba":

    ето гледаи ,образоваи се читателю на книги ама съветски!!!!вече не е 1980 та да няма как човек да научи истината и да му минават с плоските номера за фашисти,бандеровци и т.н. комунистически глупости.
    няма страна в света освен путинландия да твърди глупостите дето тук ти и компанията пропутинови тролове постоянно повтаряте.

    Коментиран от #10

  • 9 кон

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Стоянчо , ти си емблема за Обонго ,бе. Герой Майданов! Фук Нюландов! Промита кратуна! /Няма да ти направя удоволствието и да кажа мозък/.
  • 10 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Деске поста ти е върховен. Противоречиш си в едно изречение. Обвиняваш другите и в края на изречението правиш същото.
    Нямаше да има нищо лошо ако тия глупости не се плащаха от онова нещо в президентството с нашите пари.

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    я половия и компанията дойдоха да мучат,за да направят лъжата на колегата им незначителна,тва е отработен номер на троловете,муууу,муммммуууу.сега ще има 5-6 поста колко съм тъп и къв съм гей,предател или чалма,но нищо по същество както обикновенно.само че тва няма да ме спре да ви набивам лъжливите канчета!

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 kcaniba

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Ю джаст а тролл
  • 13 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Невероятна тактика! Даваш клип който разкоства цялата евромайданска свинщина и такъв който я подкрепя... И най-силния аргумент против 1вия клип е това, че на някаква бабичка и е мъчно за социализма... Да тази жена е същински демон на революцията! Бегай в агроукрайна там ще те прегърнат и ще те целунат в муцуната, какво невероятно произведение на малобюджетната им пропаганда се е пръкнало в БГ!

    Коментиран от #17

  • 14 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Аз имам лична информация, която не мога да потвърдя, но в която съм сигурен - ПРЕДИ МАЙДАН американски военнослужещи са правили странни командировки в Украйна! Информацията ми е от бг военнослужещ, работил с тях и близък техен другар! ФСБ работи в Украйна! Това е естествено! Но действията от ФСБ са само отговор на тези на американските тайни служби! Ние вина има с какво да отговорим! Да не сме плюшени мечета!

    Коментиран от #18

  • 15 раптор

    0 2 Отговор
    Аз ще ви кажа една орлова логика: Ако Беркут са започнали 1ви да стрелят, няма никаква логика да открият огън и след 2 часа да избягат, при положение, че могат да направят всички прошляци и нацисти на решето! А как ще умрат 16 представителя на Беркут, от мирната тълпа??? Тва украинската свинщина ме кара да бъда расист! Но както и да е! Аз съм снисходители! Украйна се разпада и явно ще трябва пак да си прибираме тъпичките хохолчета при нас!

    Коментиран от #19

  • 16 kcaniba

    0 2 Отговор
    Ако оня Янукович не бе се поо.рал, и не бе слушал многото гласове,шепнещи сладко отвъд океана, а бе като законен президент наредил на Беркут - огън!!!
    Украина нямаше да е стигнала до тук.
    Но анализаторите вероятно са знаели за това, че е страхлив и недалновиден. Той е бетонирал краха.
    Украина е получила твърде много,от комунистите, като малка змийорка налапала огромно парче месо, което неможе да разгради, нормално е да се пръсне!!!

    Коментиран от #20

  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "раптор":

    поне да бе гледал проруския филм,хаиде другия така или иначе нямаш капацитет ,а и не знаеш руски,но в проруския ,основния говорител казва аз съм комунист,убитото момче бе наш комсомолец....ако не знаеш руски това се случва на 32 минута от френския филм,викни маика ти да ти преведе на родния ти език!
  • 18 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "раптор":

    за фсб е естествено да организира клане на проруските активисти за да натопи украинците,да тва е истинска великоруска тактика,направена в беслан или при взривяването на блоковете в москва и не само там.тук си на прав път определено!
  • 19 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    ти си си расист така или иначе ,макар да псуваш на нацисти и фашисти ,още от расовата ти великоруска теория си си такъв ,но беркут видя че с народния гняв няма оправия.избиха маса народ,но останалите не мръднаха ,а и се видя че щом се стреля по тях ще има и обратна стрелба и сгънаха цирка,тва дето направи украинския народ в онзи ден не е правено от никои народ в последните 30-40 години.свалям им шапка на небесната сотня и съратниците им,избиваха ги ,а те невъоръжени не мръднаха ни педя назад,само като се сетя за този момент и настръхвам.тва е велико и ще се помни поколения!
  • 20 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "kcaniba":

    ти гледаи като ядеш сладолед да не си извадиш окото!!!то бива некоординирана работа ама ти си направо лаурят на димитровска награда!

    Коментиран от #21

  • 21 kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Ю джаст а тролл
    лаурят за Кенийската палма)))
Новини по държави: