Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Февруари, 2016 17:39 2 278 16

Украинските националисти опънаха палатки на Майдана

  • майдан-
  • украйна-
  • киев-
  • протестиращи-
  • националисти-
  • правителство

Те призовават правителството на Арсений Яценюк да подаде оставка

Около 100 украински националисти издигнаха палатков лагер в центъра на Киев, за да поискат свалянето на украинското правителство, което дойде на власт преди две години след месеци на кървави протести, съобщи АП.

Те се присъединиха към около 200 антиправителствени демонстранти на площада на независимостта, известен като Майдан.

През нощта на площада имаше сблъсък между активисти и органите на реда. Активистите обясняват, че полицаите не са искали да ги допуснат до палатките. Инцидентът е продължил няколко минути.

Имало е и леки спречквания с властите, които не допуснали до площада камион с елементи за изграждане на сцена.

През последните седмици политическото напрежение в Украйна се засили, а миналата седмица президентът Петро Порошенко призова за оставка на правителството на Арсений Яценюк.

Много жители на Киев са разочаровани от правителството на Яценюк, но въпреки това малцина подкрепят идеята за нова революция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    2 3 Отговор
    Трудно е да кажеш на черното - бяло! Националисти... те са си обикновени нацисти! Бантера е техния бог, Хитлер техния спасител! Знаем ги ние тия истории! Още малко ще се крият зад неолиберални маски! После влиза мечо и черва под танка! Пред нашите порти такива дълго не съществуват! Пък камо ли с украински произход! Ние разбихме цяла европа, тия сапляци им изтича времето!

    Коментиран от #3

  • 2 kcaniba

    2 3 Отговор
    Нацистката сволоч ще довърши това болшевишко недоразумени - укрия!!!
    Малоросия и Новоросия - руски!!!
    Другото да си гори в адските пламъци!!!
    Бандеровци и други убийци на деца заслужават забвение а не паметници!!!
  • 3 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "раптор":

    чудна работа ,националистите протестират и искат да падне нациското правителство?тва по опростенческата логика на раптора,българския ренегат е все едно сс да протестираха против правителството на хитлер!!!
    искрено ме забавляват путиновите тролове дето кво ли няма да измислят да си оправдаят паричките .сега може да почне путиновата пропаганда предназначена за дебили без никакви умствени качества.основни приоми украинците са фашисти,убиват и разпъват на кръст деца,помагат н ахитлер особено кръволока бандера,но ще доиде червената армия и ще се оправят работите!!!!смяххххх!рублата падна и за тези надници тва качество!

    Коментиран от #4

  • 4 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Нещо си се объркал... Аз твърдя, че нацистите след като са получили власт от некадърното и корумпирано украинско правителство, протестират срещу самите тях! Изобщо не свеждам недостатъците на това миризливо правителство само с нацистчетата... НЕ, НЕ и НЕ! Зле са по всички параграфи! А най-големия - грешката да развиеш такава риторика спрямо Русия! Добре, взеха си крим без да питат! Крим си е руски и трябва да се договарят за по-успешното му предаване в Руската федерация! Има комунисти в украйна и русофили, които явно силно обидени след като техния избраник бива така подло изгонен от властта (не казвам, че е ангел, даже е пълен глупак), но вместо да се признае тяхното съществуване, украинската власт крещи - който не скача е москал! Твоите виждания рязко граничат с реалността! Моите може и да са войнствени, но определено са справедливи! Искат враг! Ето им враг!

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    кои иска враг бе великорусино?врагове искат тези дето не могат без тях,квито са сега руските управляващи.европа и украйна са напълно демитализирани и не искат никви врагове.на нас ни трябва спокоиствие и мир,което ни води към просперитет.врагове му трябват на вовата и кадиров ,та да се оправдаят що са начело толкова време и що трепат толкова хора.тва е причината да не харесват москалята дори техните еднокръвни братя украинците.за тва излязоха хората на майдана,а не заради някви тайни американски войници.просто в украйна средните хора особено тези в западната част искат нормално европейско бъдеще подобно на техните съседи.не искат да живеят в постсоциалистическото безвремие и натиснати от руските стандарти в тази насока или така наречения руски мир.този стремеж няка как да бъде спрян и процеса е ясен,къде ще доведе.тва за крим не е вярно,но дори крим и донбас да излязат от украйна ,тва няма да промени желанието на украинците ,а и няма да помогне на руснаците!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    И ние не искаме врагове! Те сами питат за нас! Аз ще ти кажа обаче на кой му трябват врагове: на САЩ и украинската власт! На САЩ е ясно защо, те не могат да преглътнат факта, че трябва да се съобразяват за всичко с най-голямата и най-мощната страна в историята! На украинската власт - защото знаят, че ако не оправдаят нещата с Русия, всичко ще пропадне! И дори с Русия като враг исполин - то пропада! Украинската влас си вкара жесток автогол като позволи на нацистки формирования да воюват, след като и изпепелиха хората в Одесса, които може да са всякакви, но най-вече са прости люде с техните си мирогледи! Тези нацистчета ни позволиха да заемем абсолютните морални висини и ясно ни избистриха факта, че това не е наред, че трябва да сме безкомпромисни и единни! НЕ ПУТИН ги създаде тези нацисти! А що се отнася до евроинтеграцията - имаха си и преди майдани и простотии! Това беше 3тия преврат в страната, наближава 4тия! Контролиран хаос, общество на анархия, каквото е било казаческото през вековете! Дълбоки материи! Но така или иначе ние ще надделеем! А рублата е само повод за реформи и усилване на националната организация, която има всички заложби да продължава да е световен ред!

    Коментиран от #8

  • 7 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Аз няма да лъжа, че не съм абсолютно съгласен със стратегията на Путин! Но човека разполага с информационни ресурси до които ние с тебе нямаме достъп, няма и да имаме! Така, че съм на мнение, че той знае по-добре от мен, пък камо ли от тебе! На него му пука за страната и мен ме устройва, че тя е силна и осъзната! Не съм доволен от трактофките на случващото се от страна на русофилите и по специално на тези с леви убеждения! И аз съм срашничък, но само в противостоянието ми срещу такива като тебе!
  • 8 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "раптор":

    не сме на събрание на руските бабички в одеса.попрочети кво си писал ,щото е смешно та чак жалко.веднъж твърдиш че руснаците сте наи-голямата работа,а после че украинците искат да воюват с вас!!!!???вярно че се пие и в украина ,но едва ли е толкова масово, че да не си знаят интереса и да се нахвърлят на най-силния дето ще ги трепа и то без той да е виновен:)))!!!!
    сега след като майка ти ти попреведе от филам се оказа ,че хората може да били всякакви демек и комунисти :))))!!!та да беше гледал филма да видиш как простите хорица стрелят с автомати зад гърбовете на милицията :)!!!или да беше гледал как простите хорица стрелят по опитващите да ги спасят от огнения ад бандеровци :)))!там има един знаменит командир комунист дето ,го спасява такъв бандеровец,гледай филма с майка си за да не се излагаш!ще те открехна и на една друга истина в русия сумарно има много повече нацисти от украйна,а в проруските части е пълно с такива,както и в самото ръководство на днр и лнр.и не поркай преди да сядаш на компа!

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Хаоса настъпва точно когато нещата излязат извън контрол! Ние му викаме - неразбериха! Която я спонсорираха американците и техните нацистки марионетки, с които те имат контакти от края на ВСВ! Бандеровци са вербувани за антикомунистическа пропаганда! А действията на укр правителство са блъф, с който искат да докарат световното мнение на своя страна! Въпреки, че успяват, то не им донася необходимите резултати! И лека по-лека се вижда цялата игра, която е сложничка! Имах си хас да е проста! Дори и агрономна страна като украйна!
  • 10 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Ограничеността при тебе е че делиш всичко на черно и бяло! Аз излагам нещата такива каквито са! Сурови и непреднамерени! Корист няма! Мога да лъжа и да мамя, да си подслаждам приказките, но не го правя! И най-важното е имам си отбор, казва се Русия! Обичам и България, но смело твърдя че искам повече от нея! МАЛКО МИ Е! Искам лъвска България, мъдра, добруваща! Признавам, Путин умело се възползва от момента! Но признавам и че имаме твърде сериозни причини да го правим! Европейска интеграция - колкото поискат, но не на цената да ни демонизират, репресират, гонят и изгарят! Това ние няма да простим и по викингски ще отговаряме!
  • 11 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    А клипа за който говориш съм го гледал и смятам, че той служи в полза на украинското правителство и пропаганда... което е естествено! Те ще представят истината която им трябва, не която е! Ако аз извадя руски клип по темата, няма да го приемеш нали? Приемай тогава френския! Аз го приемам! Какво стана с руските войски? Вече 2 години война, освен някакви крайно мършави и изфабрикувани доказателства, друго не видяхме! Украинското правителство не съумя да представи пред света, че наистина там има руска армия! ОБСЕ също не могат да потвърдят!!! ЗАЩО ЛИ? Защото наистина има бунтовници и те са живи хора, принадлежащи на себе си а не на руската армия!

    Коментиран от #15

  • 12 Монго

    2 0 Отговор
    Яаа, двамата крайни се събраха, русофил и русофоб. Да ви отворят специален подфорум, рубрика или тема? Да си гукате

    Коментиран от #14

  • 13 Бай хой

    1 2 Отговор
    Я деска има няколко профила и печели играта на плюс минус. А иначе и двамата слогуват на един господар.

    дескин възхищавам се на упоритостта ти да се противопоставяш и дивиш на ФАКТИТЕ. Ами това е положението. Нацистчетата не могат да си поделят властта и се джафкат за кокала докато усрайна потъва.

    Коментиран от #16

  • 14 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    Хахаха! Добре бе! Аз не съм краен, аз съм безкраен обаче!
  • 15 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    ако гледа филма ,не клипа ще видиш че основните лица в него са участници в събитието от двете страни на барикадата както и реални моменти от цялото събитие.там има няколко абослютно доказани ситуации,а именно проруските сепаратисти започнаха конфликта убиваики двама човека от мирно митингуващитие,милицията на одеса потдържаше сепаратистите и дори се бе маркирала като тях със същите опознавателни знаци , закриляше стрелящите с огнестрелно оръжие сепаратисти,после когато тълпата стигна до дома на профсъюзите ,милиционерите пак умишлено се отдръпнаха и само гледаха сеир,демек бяха си свършили работата в последствие шефа им избяга в приднестровието демек в русия.при идването на украинските митингуващи тези от сградата почнаха да ги замерят с предварително направени коктеили молотов,а когато се разгоря пожара уж лошите фашисти спасяваха закъсалите сепаратисти и тва бе причината да има само толкова жертви,но за сметка на това тези отвътре започнаха да стрелят с огнестрелно оръжие по спасяващите ги.няма нито един убит от побои макар да се изкарваха украинците зверове,всички загинали са от огъня ,но огъня бе запален както казах от сепарите.тва е историята на събитието,а французите търсят под вола теле ,те не знаят че в батальона или вече полка азов има и доста евреи и руснаци ,та няма как те да са радетели на расовата антируска теория,а във войната няма нито един известен случаи на геноцид от страна на украинците към местното население и няма как да има щото една
  • 16 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    полов ти и анонимния досега не сте написали нищо смислено ,а пишете тук маса време.пробваи сега за здравето ми или помучи заедно с убиеца-мишок дето щеше да ме трепе ,но после се оказа, че трябва да го търся в челябинск.
Новини по държави: