20 Февруари, 2016 14:56 3 037 13

Размирици в Киев

  • украйна-
  • киев-
  • размирици

Националисти хвърлят камъни по клонове на руски банки

Размирици започнаха в центъра на Киев, след като група украински националисти извършиха няколко нападения.  Протестиращите атакуват офисите на бизнесменът Ринат Ахметов и клонове на няколко руски банки -  „Алфа банк“ и „Сбербанк“, съобщи Интерфакс.

Командирът на доброволческия  батальон Микола Кохановски пръв започна да хвърля камък по прозореца на офиса, който принадлежи на украинския магнат Ринат Ахметов в Киев. Активистите обвиняват Ахметов, че подкрепя корупцията и проруските сепаратисти, съобщава АП.

Днес в украинската столица се проведе масов митинги, за да почете годишнината от Евромайдана и загиналите в сблъсъците в полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 3 Отговор
    Нацизъма им е изпил и последните капки мозък!!!!
    Олигархо- мафиозното образование Укрия!!!
    След предателското - демократично разцепване на Русската Империя, Украина през 1991 година, бе наследила най мощната икономика от всичките републики, дори бе в по-изгодна позиция от Руската Федерация, която е наследила огромен външен дълг на СССР!!! Украина е имала освен високо развитат аграрен сектор - 95 % от чернозема, Донбасският бассейн с металургичните заводи, космически комплекси, самолетостроение, флота, огромеиндустриален потенциал, атомни електроцентрали, портове,КРИМ!!! И какво на края, толкова са крали, че само фабрики за шоколад на поРОШЕНко им остана, дори армията им е необорудвана, шепа миньори с руски инструктори и специалисти им направи 10 блитцкрига и остави без последните 30 летящи самолета и 50 вертолета!!!!
    Таква деградация за толкова отрицателно време на едно общество историята не е познавала!!!
    Наркоманите и ХИВ позитивни най много на евразийското пространство също така са в Укрия!!!
    Тотален разпад!!!
  • 2 ченко

    0 2 Отговор
    тия са шебеци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 zzz

    2 2 Отговор
    Удряй по руските продажни боклуци!
  • 5 Цар Гостун

    3 0 Отговор
    с какво заслужихме това божие наказание да имаме такъв двуличен и лигав президент.ами по-добре да се закрие тази длъжност в държавата да не ставаме за смях пред света с този
    До всички тези (вкл.Р.Плевнелиев) които се упражняват на тема защита от Турция срещу агресията на Русия ,ще отговоря така.

    Османските владетели (и всякакви разнокалибрени местни управници) са обладани от фанатичната амбиция да претопят всички в една османска нация и мюезинът да заглуши песента на камбаните. Чрез ислямизацията, пише проф. Нихоритис, православните били отдалечавани не само от християнската им вяра, но и от неразривно свързаното с нея етническо съзнание. Насилствената ислямизация на християните е похищение, грабеж - на вяра, име, бит, облекло, нрави, обичаи, добродетели, самоличност, духовна хармония, биография, история; на минало, настояще и бъдеще. И този грабеж продължава до самия край на робството. Спомнете си Баташките новомъченици - те щяха да си спасят живота, ако да бяха избрали чалмата, наместо дръвника.
  • 6 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    украинците са в силата си.не приемат руския модел до ниво на пълна нетърпимост ,подобно на балтииците,финланците и поляците.докато не се премахне корупцията и руските и проруските структири,украина ще бъде в опасност.тва го усещат и путинофилите тук и затова така раздразнено жаучат :)!!!

    Коментиран от #7

  • 7 kcaniba

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    хахахааа!!! като един комсомолски секретар сте!!!)))
    На.рал се е украинеца - москала е виновен!!! тцтцтц)))
    Корупцията от 25 години незалежност, каква връзка има с руснаците???
    А бре малко мозък нямате ли г-Н георгиев!!??? Вие просто тролл ли сте???)))

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "kcaniba":

    корупцията е модел донесен умишлено от номенклатурната върхушка в посткомунистическото общество.нейните размери в българия,русия,украйна са неадекватни за стандартите на европа ,но угодни на структири свързани с бившите тайни комунистически служби и най-вече с нереформираната ,но преименувана кгб.за това и основните играчи дето искат да запазят статуквото са еднакви като вид,ценности и възможности както у нас така и в украйна и русия,независимо дали се казват валентин златев или ринат незнам къв си...те са креатури от едно отминало време стремящи се да запазят модела на гърба на милиони хора живеещи в тези страни.там където тези хора бяха неутрализирани ,държавите потеглиха към европейското си бъдеще с висока скорост,което доведе до просперитет и развитие,а другите боксуваме докато кукловодите пируват,но в украйна модела ще се срути,дори по-бързо и ефективно от този у нас,макар ,че ние в политически аспект сме десетина години преди украинците.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Рядко се виждат толкова нонсенси на едно място! Как ще се опитват да запазят стария модел, като протекоха масови приватизации в повечето държави? Такава логика не съществува или е доста изкривена, тип- невидимия заговор, който е идея на хипита! Още повече - корупцията е естествен процес, който е най-силен при преминаването от планова към пазарна икономика! Не е тайна, че корупцията не е чужда на нито една нация! Та не знам кой ще приспиваш с тия приказки

    Коментиран от #13

  • 10 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Бре деси кви ги дрънкаш. Корупцията е по стара и от Библията. Какви посткомунисти и постни демократи та гонят. Украйна в момента е в месомелачката за източване на читави работници и разграбване на природни ресурси и останали от соца благинки.
    В момента украинците никой не ги пита за нищо. Ако някой има претенции веднага изпращат шпиц командите и бива убиван.
  • 11 Киро

    2 0 Отговор
    А така! Само камъните наместват пияния мозък под ушанката, тия от друго не разбират!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    великорусинов колко европеиски държави освен русия ,българия украина или молдова има олигарси?хора дето са придобили част от икономиката само заради близките си връзки с властта.къде в европа или сащ може да срещнеш кортеж от джипове ,както в русия ,българия или украина,които да те изхвърли от пътя щото пречиш на въпросните олигарси?къде извън посткомунистическите страни с 10 евро може да подкупиш държавен служител?след като отговориш на тези въпроси може да провериш корупционната картина по света ,като особено разгледаш нивата на страните дето още са владени от олигархията и на тези дето не позволиха тази ситуация.иначе си прав има корупция навсякъде, но тази в норвегия и тази в русия са като мравка и небостъргач :)!
Новини по държави: