23 Февруари, 2016 20:13 3 324 14

Кадиров прокле Сталин и Берия

  • разман кадиров-
  • чеченската република-
  • йосиф сталин-
  • лаврентий берия-
  • депортирането на чеченци и ингушети

През 1944 г. над 400 000 чеченци и ингуши са депортирани

Президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров прокле Йосиф Сталин и Лаврентий Берия заради депортирането на чеченци и ингушети в Централна Азия и Казахстан. Това стана ясно от негова публикация в социалната мрежа за споделяне на снимки Instagram днес, в деня за възпоменание на жертвите от депортирането  (известно още като операция „Леща“) - 23 февруари, съобщи Лента.ру.

"Ние няма да забравим трагичното минало, това никога няма да се случи отново!", написа Кадиров, като припомни, че преди 72 години, Сталин е "депортирал чеченците и ингушетите", а операцията е била водена от Лаврентий Берия.

"Нека и двамата да са прокълнати завинаги!", заяви ръководителят на Чечения.  Според него, "Сталин насилствено захвърли чеченския народ - 120 хиляди души", докато хора са гинели във Великата отечествена война. Общата "загуба на човешки животи превишава 54 процента от населението", каза Кадиров.

Насилственото депортиране на чеченците и ингуши от територията на Чечения-Ингушетия АССР в Централна Азия и Казахстан се извършва по нареждане на Йосиф Сталин в периода от 23 февруари 1944 г. до 9 март 1944 г.

Официалната причина за това масово изселване е обвинението в сътрудничество с нацистките нашественици. Забраната за репатриране на чеченци и ингушети е отменена през януари 1957 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FR V

    3 1 Отговор
    Това нищожество в момента служи на прякия наследник на тези изроди- ченгето от КГБ- другаря Путин!
    Колегите на другаря Путин изравниха със земята Грозни, и сега този модел се прави на свободомислещ също като другаря Доган.

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 jp power

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "FR V":

    Само че доган, местан няма да хванат пушка за да бранят държавата си. Това става когато в една държава на власт са евреи.
  • 3 анонимен

    3 0 Отговор
    Тоз много му наголемя работата.Само да не му пратят и на него писмо с куршуми :D :D
  • 4 Балканджи Йово

    3 1 Отговор
    Тези изроди чеченците са клали българския народ през Турско,защото са били най-гадния башибозук заедно с черкезите!Само сланина за вас!
  • 5 честно

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "FR V":

    Путин да се меси в Американските вътрешни работи -избиване на черни нон стоп от полицаи А миналия месец в Тексас трепаха местни фермери протесторащи против незаконното им отнемане на пасища .Да не говорим за робската експлоатация на мексиканските мигранти които дори и на летището в Маями са 80'/" от персонала без да знаят бъкел англииски но щом бачкат за бог да прости са добре дошли

    Коментиран от #7

  • 6 Той

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "FR V":

    Хондаджия ли си, гейша ли си...ето ти изглед от "изравнения" със земята Грозни
    http://www.dw.com/image/0,,17336829_303,00.jpg
    К*во ще кажеш а? Май и нашата столица не изглежда така? Нали трол краварски.
  • 7 стратокастър

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "честно":

    Путин се меси кадето може а не кадето му се иска!Въпрос на възможности!А отсенката за това какво е направил един или друг лидер на руснаците идва обикновенно след 70 годинки от овакантяването на лидерския пост !Днес Путин може да е "велик" в очите на бедните русофелчета но след време ще е ГРЕШКА какта всички предишни велики вождове!

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 Той

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    Не е кАдето а е кЪдето, два пъти си го объркал. Не е отСенка а е оЦенка. Не е ми било русофЕлчета, а най ми е било русофИлчета. КактА-кактО. Стротокастрираний, тичкай да си пишеш домашното, утре ще имаш класно...
  • 9 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    Мале щом станаха врачки, значи Путин доста ви е впечатлил! Заклинавайте ни целия народ, цялата история! Аз обаче специално тебе те заклинам лично ти да си грешка!
  • 10 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    Що се отнася до това колко съм "беден", ще кажа само, че имам средноевропейски стандарт на живот! Процъфтяващ! А освен това съм и щедър и помагам на по-бедните! Познавам няколко милионера русофила... Дето нямат нищо руско в потеклото си! За русофобите които познавам (адски малко са), мога да кажа, че имат доста неперспективен начин на живот! Направо ЖАЛЪК! Ограничени са от към приятели и са чисти мишки! Злобни мипки!

    Коментиран от #11

  • 11 стратокастър

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "раптор":

    Виждам че си ми писал две" писма" и това ме кара да ти отговоря /освен това знаеш че те чувствам близък/
    Ох!Олекна ми като разбрах за твоя европейски а не руски стандарт на живот!Направо камък ми падна от сърцето!Браво!Е това е добра новина!А за тия русофили,русофоби...и вся асталная сволач въобще не ми пука !Аз съм БЪЛГАРИН !!!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "стратокастър":

    Да бе! Бъди си българин, ама не злорадствай срещу нас! Пък всичките ми приятели от Русия имат по-висок от моя стандарт! Само роднините ми от най-бедния край на страната (южния) живеят по-бедно, но съответно заемат и ниски постове (като цяло са прости люде)... И все пак живеят по-добре и по-достойно от хората в БГ във всичките и бедни краища! А по-далечните ми роднини живеещи пак на юг са си направо баровци и живеят в палати! Разковничето е там, че богатствата на Русия са си руски! Докато България е нищо без западните инвестиции и европейските фондове! Не забравяй, че след разпада на СССР, Русия и БГ бяха на едно ниво!
  • 13 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стратокастър":

    Та юнашки самостоятелно правим каквото можем! Запада лансираше само олигарси и разкъсване на държавата! Защото толкова ги е страх от нас, че ще ни бия дори да сме паднали на земята!
  • 14 раптор

    0 0 Отговор
    А за чеченците - това е див, неуправляем народ! Имаме 2 избора да работим с тях: или да ги унищожим напълно физически или да играем на котка и мишка, както се случва днес! Опасявам се, че ако Русия отслабне за миг, те веднага ще тръгнат на главорезки походи срещу Москва! Та не са ни мили приятели, още повече скъпи!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания