Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 10:35 1 505 3

Орбан: Европа действа като стара жена

  • виктор орбан-
  • бежанци-
  • турция-
  • ес-
  • бежанска криза-
  • унгария

„Германската политика по отношение на бежанците не е безалтернативна, твърди унгарският премиер в интервю за в. Билд

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че сделката между ЕС и Турция за ограничаването на бежанците в замяна на пари и други облаги, е "илюзия".

"Ние покорно умоляваме  Ердоган да пази нашите граници, в замяна на пари и обещания, защото не можем да ги защитим сами", каза Орбан в интервю за германския вестник "Билд" в четвъртък.

"Това прави бъдещето и сигурността на Европа зависими от добрата воля на Турция."

Страните от ЕС този месец, одобриха 3 милиарда евро субсидия за Турция, за да се подобрят условията за живот на бежанците. В замяна получи обещание да се гарантира по-малък приток на имигранти към Европа.

ЕС разчита на сделката, след като през изминалата година повече от един милион бежанци, по-голямата част, от които идват от Близкия изток или Азия през Турция, влязоха в Европа.

Унгарският премиер силно критикува Германия и определя тона на Берлин в дискусиите за бежанците като „рязък, груб и агресивен“. "Унгария за нищо не е длъжна на Германия и няма да й подражава във всичко. Германската политика по отношение на бежанците не е безалтернативна“, казва Орбан.

„Рискуваме да станем за посмешище, даже не сме в състояние да се договорим за единна миграционна политика. Европа действа като стара жена, която с ужас поклаща глава като чете новините във вестника, но в същото време е забравила да затвори вратата на къщата“, заявява унгарският премиер.

Орбан е един от най-отявлените критици на политиката на германския канцлер Ангела Меркел по отношение на бежанците. В сряда той обяви плановете си за референдум относно плановете на ЕС да създаде система за задължителни квоти за имигранти.

"Брюксел дава обещания на Анкара, които не може да спази или не иска да спази. Планът да се вземат стотици хиляди бежанци от Турция и да се разпределят из цяла Европа е илюзия", каза той. "Ако Унгария се съгласи с това те ще ме вържат на пилон тук в Будапеща".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котин

    3 0 Отговор
    Този човек заслужава адмирации мъж и достоен политик защитник на родината си. Ако останалите Европейски глави "главатари" лидери разсъждават като него този проблем окончателно ще бъде решен.
  • 2 Бай Коста

    2 2 Отговор
    Европа се държи като стара жена, защото се ръководи от стара жена.

    Орбан! Орбан!
  • 3 шлемник байкалскии

    2 2 Отговор
    Стар мъж за стара жена се замислил !Обане вземи виагра и не са занимавай с работи коита не ти ги разбира главичката!
Новини по държави: