25 Февруари, 2016 11:08 1 906 8

Гърция е готова да бойкотира ЕС

  • гърция-
  • бойкотира-
  • ес

Днес се провежда среща на вътрешните министри в Съюза

Гръцкият премиер Алекс Ципрас заяви, че е готов да блокира всяко решение на предстоящата днес среща за имиграцията на ЕС, ако неговата страна бъде оставена да се справя сама с бежанската криза, съобщи „Дойче Веле“.

Пред гръцкия парламент Ципрас заяви, че неговата страна няма да се съгласи на сделка, освен ако всички останали страни – членки не участват в разпределението и даването на убежище на бежанците.

„Гърция няма да се съгласи на сделка, освен ако разпределението на отговорността за бежанците не бъде разпределена между отделните страни – членки. Ние няма да приемем нашата страна да се превърне в склад за души, докато Европа продължава да функционира така, сякаш нищо не се случва“, заяви Ципрас. Той допълни, че Гърция няма да се съгласи всяка страна – членка на ЕС да прави това, което й се харесва.

Изказването на Ципрас идва след срещата между Австрия и страните от Западните Балкани, които се споразумяха за общи действия по ограничаването на бежанския поток. На нея не бяха поканени нито Гърция, нито Германия.

През днешния ден се провежда среща между вътрешните министри в ЕС. Те ще обсъдят възможността за затварянето на външните граници на Шенген за 2 години. Тема на срещата ще е и законодателство за нова Агенция за сухопътна и брегова охрана. Основна причина е притока на имигранти, идващи от бреговете на Гърция.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 2 Отговор
    Започва се, вот на недоверие към ЕС. Не може една Германия, да решава съдбата на цяла Европа.
  • 2 BMW

    2 2 Отговор
    Може , Германия е двигателя на ЕС . Който плаща той поръчва музиката .
  • 3 на всеки килиметр

    2 3 Отговор
    Искам си Руската диктатура над България. Беше ми много хубово !
  • 4 Бай Коста

    2 1 Отговор
    Гърция отдавна изнудва ЕС. ЕС не е викал "бежанците", повика ги Меркел. Да си ги взема.

    Коментиран от #7

  • 5 киро

    4 1 Отговор
    Гърция трябваше да бъде изгонена от ЕС , а не да се правят на мъже -каквито не са !
  • 6 Morgoth

    1 0 Отговор
    Да блокират гърците всяко решение и ще остане всеки сам да си пази границите, а техните са най-уязвимите.
  • 7 лошооо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Коста":

    Меркел ги повика така е, ама гърците са не по-малко виновни затова, че ги пускат в неограничени количества. Със съвсем малко усиля и няколко катера и стрелба във въздуха и щяха да ги ограничат поне с 80%, но не те нарочно пускат всички за да могат и те да изнудват Европа затова, че са яли и пили за стотици милиарди и на са си плащали сметките.
    Имам приятели, които живеят от години на един от островите подложени на "десант" и положението там е мнооого меко казано нетърпимо!
    Так, че където Меркел там и Ципрас и всички останали евромухльовци и евротарикати, които допуснаха и продължават да допускат това!
  • 8 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Така е, Лошооо, когато ти атакуват границите, трябва да си готов да стреляш. Другото е дрън-дрън. Африканците се научиха на номер - смятат, че ако лежат три дена на картони пред една врата, на четвъртия вратата се отваря. Засега им се получава.
Новини по държави: