Last news in Fakti

2 Март, 2016 08:15 1 571 1

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън превземат Америка

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • хилари клинтън

Двамата са големите победители от големия ден на първичните избори в САЩ

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън са големите победители от големия ден на първичните избори в САЩ, съобщи Би Би Си,

През тази нощ избори се проведоха в 12 американски щата. Клинтън и Тръмп спечелиха вота в щатите Алабама, Джорджия, Тенеси и Вирджиния. Бившият държавен секретар спечели вота за номинацията на Демократическата партия още в Арканзас и Тексас. Тръмп получи доверието за номинацията на Републиканската партия в Масачузетс.

Другият основен кандидат на демократите Бърни Сандърс спечели изборите в Оклахома и Върмонт.  Според предварителните резултати на Си Ен Ен Сандърс печели и в Колорадо. От републиканците Марко Рубио печели в Минесота. Тед Круз удържа победа в много важния  щат Тексас. Това дава шанс на Круз да остане в надпреварата за номинацията на републиканците. Все още има няколко щата, от които се очаква да излязат първичните резултати.

„След тази нощ ние видяхме, че нашата кампания е единствената, която може да победи и ще победи Доналд Тръмп“, заяви Круз.

„Залогът на тези избори никога не  е бил толкова висок. Реториката, която чуваме от другата страна никога не е била толкова ниска. Те се опитат да разделят Америка между тях и нас. Ние обаче няма да оставим това да сработи. Всички сме заедно в това“, заяви Клинтън в речта си след изборния ден.

„Тази кампания не е просто за избор на президент. Тя е за промяната на Америка. Искаме да направим Америка толкова велика страна, на базата на потенциала, който има“, заяви в речта си Сандърс.

„Аз успях да разширя Републиканската партия. Аз съм обединител. Не ме е страх от никого. Всичко това сработи. След като приключа с това, тръгвам след Хилари Клинтън за президентския стол“, заяви Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 2 Отговор
    Абсолютно няма значение кой ще спечели. Това е скъпо платен театър за масите. Политиката на щатите не се променя кой знае колко при смяната на президенти. Конците се дърпат от други в сянка.