Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Март, 2016 23:01 1 154 1

Радата в Киев трябва да е флагман на демокрацията

  • украйна-
  • еп-
  • демокрация
Радата в Киев трябва да е флагман на демокрацията - 1
Снимка: Европейски парламент

„Парламентът на Украйна трябва да се превърне във водеща демократична, законодателна и европейска институция“, заяви председателят на Върховната рада Володимир Гройсман по време на конференция в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел за добрите парламентарни практики. Депутати от ЕП и от Украйна разискваха в продължение на три дни как да се подобри работата на законодателния орган в Киев, неговата ефективност и прозрачност. Гледайте видеоматериала за обобщение на дискусията.

Две години след протестите на Евромайдана, довели до падането от власт на президента Виктор Янукович, Украйна е страна, разкъсвана от конфликти. Над 9 000 души загинаха в боеве в Източна Украйна, а един милион души са били принудени да напуснат домовете си. В същото време властите в Киев правят стъпки към европейска интеграция, като от 1 януари 2016 г. влезе в сила споразумението между ЕС и Украйна за създаване на зона за свободна търговия. За да се постигне напредък обаче, са нужни реформи, и затова ЕП покани депутати от Украйна, за да очертае пътя към подобряване на законодателния процес в страната.

Още новини от Украйна

В „Седмицата на Украйна“ в Брюксел взеха участие 40 депутати от Върховната рада. Конференцията бе открита на 29 февруари с представянето на доклад на бившия председател на ЕП Пат Кокс с препоръки за реформи в украинския парламент. На края на конференцията председателят на делегацията на ЕП за Украйна Андрей Пленкович (ЕНП, Хърватия) описа проведените дискусии като „безпрецедентен пример за тясно сътрудничество и задълбочен съвместен размисъл между двата парламента“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Нацистките лозунги на една продажна,
    най-недемократична и антихуманна банда олигарси!!!!
Новини по държави: