Last news in Fakti

7 Март, 2016 19:50 3 218 3

Германските служби се сдобиха с тайни документи на Ислямска държава

  • германия-
  • ислямска държава-
  • документи

В тях се съдържат личните данни на чуждестранни бойци на групировката

Германските власти са се сдобили с тайни документи на терористичната групировка Ислямска държава.

В документите се разкриват подробности за чуждестранните бойци, които влизат в редиците на терористичната организация. До тях достъп са имали само представители на в. „ Зюддойче цайтунг“ и телевизиите NDR и WDR. Те трябва да са били съставени по време на изследванията, които от ДАЕШ правят на всеки нов член на групата.

Всеки кандидат – боец на Ислямска държава трябва да отговори на 23 въпроса пред специална комисия. Освен стандартните въпроси, като име и предишно място на пребиваване, се иска информация и за обучение, предишен опит като джихадист и гарант за включване в редиците на групировката. Кандидатите от чужбина, също така биха могли да изберат дали да бъдат използвани като бойци или атентатори – самоубийци.

Документите са част от много по-широк теч на информация, която включва персоналните данни на хиляди от членовете на групировката. Някои от документите вече са притежание на различни агенции за сигурност. Редакторите на германски вестници са извършили проверки над документите, които показват, че те са достоверни.

Данните ще бъдат използвани в преследването на членове на групировката, които са се завърнали в Германия. Техният брой към този момент се изчислява на 260 души. Започването на процес срещу тях обаче е трудно, тъй като е трудно доказуемо, че някой е бил член на ДАЕШ, Повечето заподозрени директно отричат да са били част от терористичната организация. С наличието на документите би могло да се стигне до разширяване на производствените процеси.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 2 Отговор
    деееа и евро-гейските.......... как пък веднъж не взеха нещо умно да направят или поне да изкопират - ма то как да изкопират, като не разбират че е умно - затвор тип Гуантанамо им е майката на тия диваци, без съд и присъда да си киснат в затвора, докато изгният и това е! Иначе дори и да ги осъдят, ще вземат да ги пускат след някоя и друга година и на тия пак същите мисли ще са им в главата. За такива трябва доживотни присъди без право на помилване, ама докато им увре главата на политиците........

  • 2 ЯВЯС

    0 2 Отговор
    В намерените документи има доказателства за близка комуникация и парични трансфери на правителствено ниво с Турция, САЩ, С.Арабия и Израел... Вижте че има над 200 операции през България.
  • 3 гост

    0 2 Отговор
    И как по точно са се сдобили с тия документи, не става ясно. Някой май им ги е подхвърлил.
Новини по държави: