9 Март, 2016 19:57 2 949 18

САЩ ще се бори с Путин като изпрати повече танкове и хеликоптери в Европа

  • сащ-
  • военни-
  • бойна техника-
  • русия-
  • европа-
  • военна техника-
  • разполагане

Президентът Барак Обама се опитва да намери 3,4 млрд. долара за програмата

Американската армия планира да засили присъствието си в Европа през следващата година с дългосрочно разполагане на военна техника, способна да унищожи руските бронетранспортьори ако се наложи, пише "Блумбърг".

Позиционирането на най-добрите американски бронирани хеликоптери за унищожаване на танкове и пехотни превозни средства ще увеличи броя на бойна техника, която войниците на САЩ биха могли да използват в условията на криза.

Съединените щати и НАТО полагат усилия, за да възпрат самоуверената Русия след намесата на президента Владимир Путин в Украйна.

„Работим много усилено, като се възползваме от уроците, научени в Украйна“ и ги прилагаме в Центъра за съвместна многонационална в Хохенфелс, Германия, заяви командващият американската армия в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис пред репортери.

Завръщането на военна техника в Европа, изтеглена след края на Студената война, е част от инициативата за гарантиране на европейската сигурност на американското министерство на отбраната, за която президентът Барак Обама се опитва да намери 3,4 млрд за 2017 г.

Въпреки разполагането на военна техника към момента не се планира увеличаване на броя на постоянно разположените военни в Европа. Сега те наброяват 30 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕСТНО

    2 2 Отговор
    АБЕ ПУТИН ДОКОГА ЩЕ ГИ ТРАЕШ ТИЯ МАРОДЕРИ ОБЪРНАЛИ СВЕТА НАОПАКИ ????!!!!!:::::
  • 2 123455

    2 2 Отговор
    Не ги слушайте тия лицемери.
    Колкото ни помогнаха 14-ти век толкова ще ни помогнат и сега.
    Падне ли Сирия следващата държава с многобройно мюсюлманско население е България.
    Ние сме наред и циганите даже го знаят,а само властта си мълчи.
    Това е част от плана им и Клинтън го каза публично.
    Той обяви публично че православните славяни трябва да се накажат по време на войната в Сърбия.
    В Сирия също християните се борят за оцеляване.
    Стига с тая теория,че Путин е видите ли лошия,а Обама добрия.
    Сега като си мълчим,после няма да има на кого да се оплачем.
    Европа е предвидила нашите земи за буфер срещу исляма,но не го казва открито.
    Да спасим България,не им се връзвайте,че с тая работа в чужбина само предавате родината си.
    Тая власт ни предава.Не ги избрахме за това.
  • 3 jambazina

    2 1 Отговор
    Като ще се борят с Путин да ги разполагат при него кво ни ги пробутват при нас европайцити.
  • 4 Ники

    1 2 Отговор
    Най-добра гаранция за сигурността в Европа ще е, ако всички американци се изметат на м....та си и престанат да се бъркат във вътрешните работи на суверенни държави. Ако има още такива в Европа, де... Като гледам нашият пу*оборисов каква политика копира от гейропейците - надали има независима...
  • 5 кроко

    2 2 Отговор
    Евтина американска пропаганда - ще разполагаме войски да ви пазим от Путин. А с какво ни заплашва Путин?!

    Сори, ама тук все още мнозинството от хората имат акъл в главата, а такива новини хващат дикиш само при зомбирани нации като американската.
  • 6 Ууууууу

    1 2 Отговор
    Защо и е на Русия Източна Европа когато тя сама и даде Свобода и се отказа от нея ...Дори се отказа от собствените си републики...с РУСКОЕЗИЧНО говорящо население и православна вяра Католиците нямат работа при православните....Американците май си търсят белята...Ако продължават така в най скоро време в САЩ ще се пазарува с рубли...

    Коментиран от #8

  • 7 Ууууууу

    2 1 Отговор
    Вижда се че оценките на тази страница ги дава ,,Америка за България"

    Коментиран от #9

  • 8 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ууууууу":

    Русия е "дала свобода" на Източна Европа казваш?Което ЛОГИЧНО значи че преди този акт Източна Европа НЕ Е ИМАЛА СВОБОДА?!А липсата на свобода знаеш ли как се нарича?ИГО!РОБСТВО!Добре че все пак го признаваш,но защо твърдиш че Русия освен че "кандисала" да даде свобода на Изт.Европа,се е " ОТКАЗАЛА" и от републиките си?ПРИНУДИХА я драги!ПРИ-НУ-ДИ-ХА Я!...ИКОНОМИЧЕСКИ!"ФАЛИРАХА" Я...ако ти е по-разбираемо:)Същото,което в момента "лошият" Запад прави за ВТОРИ ПЪТ и то по още по-жесток начин1

    Коментиран от #10, #11

  • 9 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ууууууу":

    А кой ще ни брани от бранителите?!
  • 10 999

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Събирай гей дружината и за САЩ там такива като теб ги толерират само,че трябва да се прекръстиш пак защото чалмите не са на почит.
  • 11 Ууууууу

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    СССР тогава ни построха над 500 завода без да ни питат ...въведоха тахната система на здравеопазване т. е. БЕЗПЛАТНАТА..без да ни питат...премахнаха ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА ...както е сега..ликвидираха МУТРИТЕ ...които ни УПРАВЛЯВАТ СЕГА...и още много ,,ЛОШОТИИ''без да ни питат...Наистина нищо не зависише от нас....А колкото до това че икономически продължават да я ликвидират...ще видим.....Един Китай срина ЕВрора и САЩ...икономически...Индия ще ги довърши...и най много ЕВРОАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ..в който е и РУСИЯ....САЩ най ги е страх от съюз между Германия и Русия.....

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ууууууу":

    Уважавам чувството ти за хумор,но 500 завода...не е ли малко множко,след като САМО 1-КРЕМИКОВЦИ,беше достатъчен да ни завлече на дъното?!А иначе го пише черно на бяло че Заводът за електрокари/а може да е бил и за мотокари-не съм сигурен/ Пловдив имаше ДЕЙСТВИТЕЛЕН ИЗНОС ЗА ЯПОНИЯ?!!...като не след дълго се е оказало че японците ги купуват ЗА ПЪРВОКАЧЕСТВЕН СКРАБ :)Между другото след като е било "райски хубаво" в БГ при соца-ДОРИ С БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ...ЗАЩО СПОРЕД ТЕБЕ БЕШЕ АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО на българите да ходят на екскурзия на Запад/с изключение на богопомазаните партийни функционери естествено/?...Нали причината е изключено да е била ЧЕ ЩЕ ВИДЯТ КАК ЖИВЕЯТ ТАМ И ЩЕ "ЗАБРАВЯТ" ДА СЕ ВЪРНАТ...защото и аз не вярвам:)
  • 13 kcaniba

    1 2 Отговор
    ФаЩ ще борят Путин??
    В Европа???
    Т.е. идеята им е да нападнат Русия от европейският континент, с надеждата тетъра на бойните действия да е там... странно, а Булава?? А Топол?? На ПРО ли ще се молят??
    Това са пиар ходове за лаици!!!
    ФАЩ са обречени
  • 14 mediator37

    1 0 Отговор
    Болния въпрос, стария въпрос без отговор. Като залеят руските танкове Европа още в първите два часа от войната, какво ще правим? Няма как с атом да ги ударим, защото все едно ударяме съюзниците си.
    Стар въпрос а няма нов отговор.
  • 15 Срочно зад океана

    0 2 Отговор
    Пълна забрана за американски танкове..всички в европа и друг и земи да с е истеглят срочно в Америка

    тежко въоръжена вражеска армада ги следи като удобни за нуклеарни тежки взривове..

    Какще взривяват около урановите материали в танка и каква мощност с е чака в мегатонове от един танк засега се проучва..
  • 16 Срочно зад океана

    0 2 Отговор
    нападението срещу Русия в Киев бе нагло водено от извънзмени нашественици ползващи и американски обемно преобсебени нарочно наркоманизирани и спец ваксинирани диверионни служби
    .>Както с е видя Кремъл не реагира адекватно и остави над 40 000 000 съветски граждани в ръцете на нарочно наркоманизирани и пси блокирани//
    За да не удари Божия гняв Вашингтон най добре бързо да истегли всички диверсанти от Русия вкл Киев,Минск Москва..
  • 17 Иво

    0 0 Отговор
    Тези с цветните революции пак се развилняха. Украйна не само че няма да влезе в Нато/ЕС, но и ще ги търкат на два фронта докато не проумеят че никой пет пари не дава за тях. Едва ли някой си е мислил че Русия ще остави Крим на Нато. От 90та Нато убеждава че няма да се разширява, а те само дето в Раша още не са влезли. Като се има предвид руската историята и всички набези от запад, руснаците са абсолютно прави да са скептици и да защитават собствените си интереси.
  • 18 Той

    0 0 Отговор
    Е товя се казвя окупация!!!без бойй ,, браво на продажниците!!!!м........а им