19 Март, 2016 14:51 993 6

България осъди атентата в Истанбул

  • истанбул-
  • атентат-
  • мвнр
България осъди атентата в Истанбул - 1

България остро осъжда самоубийствения терористичен акт, извършен днес преди обяд в Истанбул, довел до смъртта на петима и раняването на около 20 граждани, включително чужденци.

Това съобщиха от МВнР.

С тъга и възмущение следим днешните трагични събития в най-известната и оживена част от центъра на Истанбул. Само шест дни след кървавата атака в столицата Анкара, отнела 37 живота, в съседна, приятелска и съюзническа Република Турция, отново се дават невинни жертви на терора.

Изразяваме най-искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелаваме успешно възстановяване на ранените.

България е съпричастна с усилията на компетентните органи на Република Турция за скорошното разкриване на поръчителите на атентата.

Премиерът Бойко Борисов изпрати телеграма до своя турски колега Ахмет Давутоглу във връзка с днешния терористичен акт в центъра на Истанбул. Министър-председателят поднася съболезнованията си към близките и семействата на загиналите и отправя пожелания за бързо възстановяване на ранените.

„Правителството на Република България остро осъжда поредната кървава атака, извършена само шест дни след жестокия терористичен акт в столицата на съседна Турция – Анкара, довел до 37 жертви“, пише в телеграмата си министър-председателят.

„В настоящата тежка обстановка на насилие, заливащо приятелска Турция – съюзник в НАТО, най-категорично изразяваме нашата съпричастност с болката и подкрепа за усилията на страната в борбата срещу тероризма“, допълва премиерът Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dexter

    3 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ, не дупедавското правителство, осъщда Турция, че се опитва да припише атентатите на ПКК!
  • 2 909 БЪЛГАРИЯ

    3 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Я БОЛИ САЙДЕРА ЗА ФЕСОВЕТЕ !
  • 3 Чачук

    3 2 Отговор
    А защо България не осъжда Турция за избитите кюрди,нима техния живот не струва нищо.Кюрдите водят борба за национално освобождение, а не като българите 500 г. да чакат някой да ги освободи и после в знак на благодарност да плюят освободителите си. Кюрдите не са терористи,а борци за национално освобождение.Те заслужават да имат своя държава.
  • 4 гост

    3 2 Отговор
    Приятелската и съюзническа Турция........е нашите управленски кадри не можаха ли да си свалят още малко гащите и да се надупят още по-ниско.......че да им е по на чалъм на аркадашите. Направо са смешни и жалки, и тва са хората дето управляват България и я представят пред света.........остро осъждали, ама моля ви се, на кой му пука за вашето мнение, вие гледайте тука да не ни подпукат с бомбите че тогава и вие ще изревете, предатели.
  • 5 РК1111АТ

    1 0 Отговор
    Тоз на снимката Стив Джобс ли е?
  • 6 американофоб

    0 0 Отговор
    Тоз на снимката е МИСТЪР ПИТКИН.