Last news in Fakti

19 Март, 2016 11:39, обновена 19 Март, 2016 18:55 5 639 9

Кървав самоубийствен атентат е извършен в центъра на Истанбул (Видео)

  • взрив-
  • атентат-
  • истанбул-
  • анкара

Единият от убитите е самият атентатор

Кървав самоубийствен атентат е извършен в центъра на Истанбул (Видео) - 1
Снимки: Туитър

Най-малко петима души са убити, а други 40-тина са ранени при самоубийствен атентат в центъра на Истанбул, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на телевизия Си Ен Ен Тюрк. Единият от убитите е самият атентатор, съобщава в. „Хюриет“. Един от ранените е в критично състояние. От турското здравно министерство съобщиха, че дузина от близо 40-та ранени са чужденци. Българското консулство в Истанбул е в контакт с местните власти. Няма пострадали българи в днешния атентат.

Сред ранените обаче има израелски граждани, съобщиха от израелското външно министерство. От турската информационна агенция Доган и израелският новинарски сайт Ynet уточниха, че сред пострадалите има трима израелски граждани.

Взривът е проехтял в района на булевард Истиклял, край площад Таксим, съобщи Анадолската агенция. Полицията е отцепила района. Турската телевизия Ен Те Ве вече съобщи, че има задържан във връзка с днешния атентат в мегамолиса.

Кървав самоубийствен атентат е извършен в центъра на Истанбул (Видео)

Предварителните информации сочат, че атентаторът – самоубиец може би случайно е активирал бомбата.

Взривът е станал близо до популярния в Истанбул мол Демирьорен. През уикенда той е често посещаван от жителите на мегаполиса и чуждестранни туристи, пише в. „Джумхуриет“.

Районът около улица Истиклял се намират повечето чуждестранни представителства в Истанбул. Неотдавна в сряда, 16-ти март, германското консулство и училище бяха затворени заради заплахи за сигурността.

Кървав самоубийствен атентат е извършен в центъра на Истанбул (Видео)

С наближаване на кюрдската Нова година на 21 март Навруз растат страховете от нови атентати в Турция.

Страната е в максимална степен на тревога след последните две нападения в столицата Анкара. При първото на 17 февруари загинаха 29 души, а при второто от 13 март - други 35.

Отговорността и за двата атентата беше поета от радикалните "Ястреби за свободата на Кюрдистан", филиал на Кюрдската работническа партия (ПКК).

ALERT: Video: Emergency services attending to scene of explosion at busy Istanbul street - muratbulut1991 pic.twitter.com/PHn9RLMdYa #breakin

— MI News Place (@minewsplace) March 19, 2016


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    3 5 Отговор
    Не може да избиваш кюрди в собствената си страна,Сирия и Ирак като използваш всички средства и да си мислиш,че си недосегаем.Правилното решение на въпрос е даването на автономия на кюрдите и образуването на тяхна държава.Ама Реджо не ще.Затова атентатите няма да спрат и ще има още жертви.
  • 2 опсмопсус

    2 5 Отговор
    Кюрдистан може и да няма, но терор яко ще има!
  • 3 наблюдател

    2 5 Отговор
    Да махат Ердоган да се махат от Кипър,да дадат на кюрдите автономия и нещата ще се нормализират.
  • 4 НЕ на идиотите

    2 5 Отговор
    Айде пак празни, не до там домислени коментари, ама само за да ги има по форумите. Дами и господа, като коментирате и пишете се огледайте и във Вашия двор. Писал ми бай многознайко "Не може да избиваш кюрди в собствената си страна,Сирия и Ирак като използваш всички средства и да си мислиш,че си недосегаем.Правилното решение на въпрос е даването на автономия на кюрдите и образуването на тяхна държава...". Абе бай чачук това означава ли, че ако турците в България се надигнат и поиска две-три области от България да бъдат отцепени за сметка на Турция трябва да се съгласим. От стремеж за изява на всяка цена сте готови да пишете какви ли не глупости. Без значение в коя държава, не е оправдано в 21-ви век така да извоюваш територия- Ако не им изнася на кюрдите имат си Северен Ирак, който в момента е изцяло под контрола на кюрдските мешерета, да си ходят там. Прави са турците като си бранят със всички средства териториалната цялост. Има какво да се научим от тях, защото който посяга на невинни животи за политически цели няма право да живее.

    Коментиран от #5

  • 5 Димитър Димитров

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "НЕ на идиотите":

    Незнам колко си запознат,но кюрдите както ги пращаш напред назад из държавите са собственици на 30% от турската земя!!!Те избраха Реджепа с цел да им даде автономна област в Турция.И познай дойде време да си вземат тяхното и той почна да ги стреля!Преди да мислиш пишейки запознай по добре с темата!
  • 6 Владимир Йосифов

    4 0 Отговор
    Туризмът е бизнес с много крехка структура. Изгражда се с десетилетия, а се разрушава с няколко гранати .
  • 7 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА ТУРЦИТЕ
    КОЛКО ХОРА СА УБИЛИ ТЕ А
    И КОЛКО ТЕРИТОРИИ ЗА ЗАГРАБЕЛИ
    ВЪРНЕТЕ ЗЕМИТЕ НА АРМЕНЦИТЕ
    МРЪСНИЦИ
    БОГ ЩЕ ВИ НАКАЖЕ ЗА ВСИЧКИТЕ МРЪСОТИИ ИЗВЪРШЕНИ
    ПРЕЗ ГОДИНИТЕ
    АКО НЕ БЕШЕ РОБСТВОТО В БЪЛГАРИЯ СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ МНОГО
    ПО НАПРЕД
    ОТ ВАС НИЩО ХУБАВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ
  • 8 до ВЕЧНО ДРАСКАЩИЯ ВАСИК ВАСИК

    0 5 Отговор
    И като излязохме от 500 годишно турско робство ни завлече ново 111 години руско робство, чак до 1989 г., а след това капиталистическо робство и ето ни до къде сме стигнали, до кривата круша. На нас вечно все някой ни е виновен. Ама така сме научени. Васик, сега на тебе кой ти е виновен, че по цял ден драскаш глупости по този форум.
  • 9 НЕ на идиотите

    0 0 Отговор
    Е, как така са собственици, да не би да имат тапии за тези места. Нали се сещаш, че и днешните български земи едно време били на римляните, после по някое време на византийците и това означавали, че е оправдано днес да имат претенции примерно за Смолянска и Благоевградска област и ако им откажем да им ги върнем с добро да избиват невинно население в стремеж да удовлетворят някакви се техни претенции. Ето точно за това говоря, че като пишем наистина е добре да си задаваме някои въпроси. Защото, когато пишем с емоциите си, защото винаги когато става дума за Турция се намесват емоциите, спираме да мислим с ума си, а това не трябва да се допуска, защото мечката като играе в съседния двор, няма гаранция, че няма да влезе и в нашия. Но спирам до тук и пожелавам на всички лека и спокойна нощ.
Новини по държави: