Last news in Fakti

21 Март, 2016 13:58 3 005 6

Русия заплаши с военна сила нарушителите на примирието в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • военна сила-
  • военна намеса-
  • примирие-
  • прекратяване на огъня-
  • мирно споразумение

Началникът на главно оперативно управление на Генералния щаб Сергей Рудской напомни, че Русия е изпратила предложения на САЩ още на 25 февруари

Русия заплаши с военна сила нарушителите на примирието в Сирия - 1
Снимка АП/БТА

На 22 март Русия е готова едностранно да използва военна сила срещу въоръжените групировки, които систематично нарушават примирието в Сирия. Това ще се случи, ако САЩ не даде отговор на предложенията за наблюдение на режима за прекратяване на огъня. Това обяви началникът на главното оперативно управление на руския Генерален щаб Сергей Рудской, цитиран от ТАСС.

Той припомни, че Русия е изпратила съответното предложение още на 25 февруари.

"При липса на отговор от страна на САЩ за тези предложения, Руската федерация ще започне на 22 март едностранно прилагане на правилата, предвидени в рамките на споразумението ... Искам да подчертая, че военна сила ще се използва само след получаването на достоверни доказателства за системни нарушения от страна на въоръжени групи, на ангажиментите, поети в рамките на реализацията на Съвместното руско-американско заявление за прекратяване на бойните действия в Сирия от 22 февруари 2016 г. По отношение на единиците, спазващи режима на прекратяване на огъня, както и цивилното население и гражданските обекти, военна сила няма да се използва“, каза Рудской.

Според него, руската страна още на 5 март е разработила и изпратила компромисен проект на САЩ на споразумение за контрол и прекратяване на военните действия в Сирия. Освен това е предложила във възможно най-кратък срок да се проведат консултации на експерти, за да бъде съгласуван текстът на документа.

Рудской вярва, че руско-американските консултациите, проведени в Аман на 18 март, показват нежеланието на САЩ да обсъжда подробно руските предложения за Сирия.

„Отлагането на съгласуваните правила за реагиране при нарушения на режима на спиране на огъня в Сирия не е приемливо. Всеки ден има провокации и нападения, които убиват цивилни”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 2 Отговор
    Ще ги заплаши, я, няма да ги черпи.
  • 2 шлемник байкалски

    2 3 Отговор
    Русия из думка патроните !

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "шлемник байкалски":

    Плюсовите за "правилно" изписината дума-ИЗ ДУМКА ли са
  • 4 кроко

    1 2 Отговор
    Еми да им мятат още няколко месеца бомби и вече няма да има с кой да се споразумяват и кой да нарушава примирието! Умерени ислямисти, опозиция, борци за демокрация, против режима на лошия диктатор......дрън дрън, празни приказки - гледах преди дни снимки от Хомс - ми те тия "опозиционерите" не са оставили една сграда цяла. Целия град в руини! Тия са диваци и варвари, дето 10 живота няма да им стигнат за да построят разрушеното! И после ще ходят по улиците и ще имат претенции към управляващите - на всичките мястото им е под земята!

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    как диваците са разрушили холмс?те нямат нито тежка артилерия нито пък авиация ,а и нямат интерес да го разрушават щото се криеха там.всички големи разрушения са плод на асад и руснаците,дето хвърляха бомби безразборно където им падне и после обявяваха велики победи над ислямистите.

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Десо в твоето любимо ю туб има доволно клипове със самоделни ракетни установки.Някои дори са направени от релси и газови бутилки. Има клипове как методично разрушават града с такива чудесии. Ама на теб само Путин ти е виновен за климакса.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания