25 Март, 2016 07:00 9 082 5

Откриха американски военен кораб, изчезнал преди 95 години

  • кораб-
  • сащ-
  • военен кораб-
  • останки-
  • конестога

Конестога отплавал от пролива Голдън гейт, Калифорния на 25 март 1921 г. и изчезнал

Американският военен кораб Конестога (Conestoga), който изчезва преди почти един век, бе открит във водите край бреговете на Калифорния. Това съобщиха специалистите от Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания (NOAA) на САЩ, цитирани от Си Ен Ен.

Конестога отплавал от пролива Голдън гейт, Калифорния на 25 март 1921 г. на път за Хавай, но изчезва безследно, превръщайки се в една от най-големите морски мистерии.

Военноморският влекач и неговият 56-членен екипаж изчезват толкова отдавна, че известният мост "Голдън гейт" все още не е построен.

В сряда - почти 95 години след изчезването - откриването на корабокруширалия кораб бе официално обявено от Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания.

Останките са били открити за пръв път през 2009 г. на около 20 мили западно от Сан Франциско, а разследване от 2014 г. потвърдило, че става дума за Конестога.

Агенцията, заедно с експерти на военноморските сили на САЩ, потвърди, че останките принадлежат на мистериозно изчезналия кораб.

„След почти един век на неяснота и усещането за огромна загуба, изчезването на Конестога вече не е загадка", заяви заместник-администраторът на NOAA Менсън Браун в съобщение за пресата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 2 Отговор
    Ахааа, вече не е загадка- потънал бил! Голямо заключение, та да не би да сте мислили, че се е разтопил във водата!
  • 2 Бойко

    3 0 Отговор
    явно до скоро са си мислили, че е излетял в космоса... поне да имаше обяснение какво се е случило, защо е потънал толкова близо до брега...
  • 3 Капитана

    2 1 Отговор
    Потънал е поради някаква авария или не що от сорта.
  • 4 Нов чо

    1 3 Отговор
    Някоя руска подводница му е помогнала )))
  • 5 Панагюреца

    3 2 Отговор
    Преди толкова години руските подводници са двжени от мужици с гребла.Явно си пропуснал няколко часа от историята.Тогава в Русия най-големият войн е бил ПЕТКА и Ленин.