Last news in Fakti

29 Март, 2016 07:00 4 869 18

Русия разработва боен робот

  • робот-
  • русия-
  • разработва-
  • боен-
  • рис-
  • военен

Задачите на машината ще са няколко, включително разузнавателни

Русия разработва боен робот - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Русия разработва боен робот, съобщи РИА Новости, позовавайки се на шефа на компанията „ВНИИ Сигнал“ Владимир Шашок.

Роботът „Рис“ (Lynx) ще бъде с четири крака, оборудван с автоматично оръжие и монтиран с установка за управляеми противотанкови ракети.

Първите тестове са насрочени за 2019 година. Роботът ще тежи близо 400 килограма и ще може да се движи в различна среда.

Задачите на машината ще са няколко, включително разузнавателни, транспортиране на боеприпаси и оборудване, както и евакуиране на ранени бойци от фронта.

Биоморфичният робот ще може да се движи както в градска среда , така и в гористи местности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чапай Урожай

    3 4 Отговор
    -Секретната му работа като разведчик под-прикритие ще е да набелязва складове за водка и сельодка да ги краде със фалшиви документи за произход и фактури със руски тирове камаз и веднага в москва за да се продаде стоката немедленно.....?!-А да и да разлива водка на воля на генералите от кгб-е и техните умни наследници....?!
    -Наздарьове ребята за родину за сталину за император лилипуткину!!!
  • 2 Супра

    2 2 Отговор
    Браво на Сноудън и Асанж, че наготово им дадоха върхови посижения на технологията, които да "открият" в последствие.

    Коментиран от #6

  • 3 arbo

    3 3 Отговор
    сигурно още на първата мисия ще се самоубие
  • 4 Taktik

    2 2 Отговор
    Започвам да си сглобявам ръчно малко мощно преносимо ЕМИ-пушкало ;)
  • 5 kcaniba

    2 4 Отговор
    Ще се пуца якооо!!!
  • 6 БУМ БАМ

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Супра":

    ДА БИ МИРНИ СТОЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО !!!::::
  • 7 йордан иванов

    1 3 Отговор
    Руска фантастика..
  • 8 Ефрейтор Швейк

    2 2 Отговор
    ВНИМАНИЕ СЕКРЕТНА РАЗРАБОТКА!-ИМЕ УГУРО ТАТАРО ФИН РУСКИ ТОП ВОЕНЕН РОБОТ ДИВЕРСАНТ-РАЗВЕДЧИК ГОРИВО-ВОДКА АРСЕНАЛ-ВСЯКАКЪВ ЗАДАЧА-ДА САМОУБИВА НЕПОСЛУШНИ БИЗНЕСМЕНИ ПОЛИТИЦИ И ВСЯКАКВИ ПРОТИВНИЦИ НА РЕЖИМА НА ВОЖДА ПУТИН!!!

    Коментиран от #13

  • 9 kcaniba

    2 2 Отговор
    Вожда обама си е разработил достатъчно - наркотици-щоекоядство-зомби-чалма-ИДИЛ-бежански милиони в Европа!!!!
  • 10 Kolio

    3 2 Отговор
    фенове на САЩ пак си продължават със стандартното плюене, толкова много да мразиш една страна, трябва да си наистина много прост човек
  • 11 Jackman

    2 2 Отговор
    Тази публикация трябва да е в раздел "ХУМОР"!!! То не бяха супер изтребители, свръх автомобили и к'во ли още не... И всичко им се получава адски добре - особено на картинка, и... толкова :))) Болни мозъци! Имам въпрос към русофилската част от читателите - преди да изказвате мнение, огледайте си домовете колко уреди и техника "Сделано в Росий" имате? И ако не откриете нито един, то това ви е отговорът що за икономика е руската... :))))

    Коментиран от #12, #15

  • 12 един от многото

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Jackman":

    а ти колко неща proudly made in the USA имаш в къщи? Аз и не държа да имам руски уред, с изключение на АК-47(доколкото и той е руски).
  • 13 БУМ БАМ

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ефрейтор Швейк":

    СЪЩО КАТО АМ.СОВАЛКИ ПАДАЩИ КАТО ЗРЕЛИ КРУШИ ????!!!!:::
  • 14 гост

    2 2 Отговор
    Има едно ама много елеметарно въпросче. Защо почти нищо руско не се продава тук?
    Или някой си мисли че всичко им е внос второ направление?
    Може би по-умните са се сетили, но за по-ограинчените в мисловната дейност да кажа: новите "приятелски" настоени американски приятели ама хич не харесват нищо руско.
    Е*ати държавниците си имаме от трън на глок ни мятат.

    Ако руснаците бяха толкова безнадеждно прости колкото ги мислят някои драскачи от коментарите по-долу досега чича ви Сам да ги е намачкал. Уф, забравих той с едни западнали виетнамци и прашните муджехидини не се справи. Въпреки на практика неограничения бюджет с печатането на зелени хартийки.
    Ще е много интересно ако започне да се търгува петрол срещу нещо друго освен долари. Е тогава ще видите колко неща мейд ин ЮЕсЕй ще останат.

    Коментиран от #18

  • 15 Мишка

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Jackman":

    Сделано в Росий нямам но имам Сделано в СССР.
    Да имам хладилник ЗиЛ от 70-те години който още не е спирал да работи напук на двата Либхера и един Мраз който на пет-шест години дадоха фира.
    Имам и Москвич от 64 и един от 73г които като се скапе западната Ми кола им мятам акомулатор и сипвам бензин и ме отнасят където пожелая и при минус 20 и при плюс 40 градуса.
    Имам и Руски и Съветски инструменти доста по-здрави и дуракоустойчиви от предлаганите днес маркови на пазара.
    Не говорете и не плюите за неща с който не сте запознати скъпи зомбирани промити мозъчета.

    Коментиран от #16

  • 16 Плъхът Нинджа

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мишка":

    -Кой ви пита вас нафталини от миналото и провинциални комунета там рупайте тревата и копайте земята да има за картошки да ходиш на нивата със москвича и със сърп чук длето и наковалня да си го ремонтираш на полето насред калната кочина ръгъдъдъгъдадакккк ръгайте само кози и овци и бъдете щастливи нито п..ка сте видели нито луксозно таксе.

    Коментиран от #17

  • 17 териер

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Плъхът Нинджа":

    Плъх, на теб какво ти пречат провинциалните комунета - нима ги срещаш в софийските мазета и канали?
    И какво ти пречат старите руски машини и инструменти, щом на някой му трябват и вършат работа - примерно, менделлевата таблица също е руска, че е и супер стара, ама на който му трябва му върши работа! Виж, ако на теб не ти трябва нищо докато се вреш из каналите, това вече си е твой въпрос.
  • 18 БУМ БАМ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    КОГАТО ПОЛИТЦИТЕ РЕШАТ ЩЕ СЕ КУПУВА .НАПРИМЕР СЕГА ЩЕ НИ НАТРЕСАТ ШВЕДСКИ ФРЕНСКИИ НЕ ЗНАМ КАКВИ ОЩЕ ИЗТРЕБИТЕЛЧЕТА ЗА 1 Млрд ЛЕВА КАТО ИМАЙ ВПРЕДВИД ЧЕ РУСИЯ ИМА ЗА 2015 ОрЪЖЕЕН ИЗНОС ЗА 25 Млрд Лв РАЗБИРАШ ЛИ КАКВИ СКЪПО СТРУВАЩИ БОКЛУЦИ ПАК ЩЕ НИ НАБУТВАТ ???!!!::
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания