5 Април, 2016 19:42 3 487 14

Путин създава Национална гвардия

  • национална гвардия-
  • путин-
  • русия

В Русия преструктурират правоохранителните органи

Путин създава Национална гвардия - 1

Президентът на Русия Владимир Путин обяви създаването на Национална гвардия. Новата структура ще стъпи на базата на Вътрешните войски към Министерството на вътрешните работи, съобщи ТАСС.

 „Решението е взето, създаваме нов изпълнителен орган на изпълнителната власт на базата на Вътрешните войски. Създаваме Национална гвардия, която ще се занимава с борбата с тероризма, организираната престъпност, в тесен контакт с Министерството на вътрешните работи ще продължи да изпълнява тези функции, които се изпълняваха от ОМОН, СОБР и т.н.“, уточни Владимир Путин. Той напомни, че въпросът за усъвършенстване работата на правоохранителните органи се е обсъждала по-рано. По-късно сайтът на Кремъл публикува заповед на Путин,  според която за директор на Федералната служба „Национална гвардия“ е назначен Виктор Золотов.

Издигането му не е случайно, защото той за последно беше шеф на Вътрешните войски.  Издигането на Виктор Золотов започва през 90-те години на миналия ХХ в. Той е назначен за охранител на тогавашния кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак. По онова време се запознава с Владимир Путин, който също работи в кметството. Малко известни факти са, че той на 19 август 1991 г. охранява Борис Елцин, докато той държи пламенна реч от танк в защита на демокрацията.

След влизането на Путин в Кремъл започва и издигането на новия шеф на Националната гвардия в редовете на службите за сигурност на Русия. От 2014 г. Виктор Золотов командва Вътрешните войски, а до 2013 г. е бил шеф на Службата за охрана на президента на Русия.

Другият интересен факт е, че в своята младост Виктор Золотов е работил като шлосер в завода АЗЛК, който произвеждаше добре познатите през социализма Москвичи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мария

    2 2 Отговор
    Путин е страхотен президент Не случайно рейтингът му е толкова висок Той пази държавата и народа си а не е предател като наште политици Но има само да си мечтаем та нали ние си ги избрахме

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мария":

    Каубойските тролове сега такива минуси ще ти забият,че ума ще ти се вземе.
  • 3 зума

    1 2 Отговор
    Путин е пътник. Офшорното купуване на национални предатели и пионки приключи. Диктатурата се разпада, а процесът е необратим. Голяма част от българските родоотстъпници, програмирани по време на тоталитарния режим ще си заминат от този свят разочаровани, че свободата и демокрацията победиха тиранията.

    Коментиран от #4, #5, #14

  • 4 tati

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "зума":

    Коментар до #3:
    -свободата и демокрацията победиха тиранията.-

    и какъв ти е келепира от демокрациятя ??????????
    За тиранията може и да поспорим !!!!
    Според мене стана още по голяма но я вързаха със капитализма и робията !!!
    А сега ми говори за свобода ?????????????
  • 5 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "зума":

    Хапчетата,и редовно да си ги пиеш...
  • 6 селооо

    2 0 Отговор
    Келепир или демокрация са интересни крайности. Нормален българин не би ги впрегнал в едно изречение. Иначе с привилегиите на демокрацията се свиква толкова неусетно, че забравяш за мрачните години на диктатурата и цензурата. Сещаш се. Тези които се случват и в момента у вас, в рухващата бивша империя.
  • 7 kcaniba

    0 2 Отговор
    Завръщането на империята!!!
    Потурнята страда)) Тролловете реват!!!
  • 8 onq s konq

    2 0 Отговор
    НЕВЪЗМОЖНО Е руската хазна да продължи да дава признаци на живот при такова всеобхватно и упорито поти световно ембарго,наложено й от "Белия свят",придружено от драстично ниските цени на петрола.Когато обаче към това се прибавят и тревожно сериозните разходи за поддържане на фронта с Украйна,нещата стават доста нерадостни.Когато обаче се прибави и паричния "шланг" към Сирия /с особено голям диаметър/ за поддържане на де факто ВТОРИ ФРОНТ,то ...корабът "Русия" буквално е готов за "придъняване"!А създаването на допълнителни тежко-военизирани внушителни формирования от типа на "Национална гвардия",ОМОН и т.н. е ЯВЕН ПРИЗНАК,че властта се подготвя да даде отпор на предстоящи брожения всред илуделия от глад народ,които като нищо могат да прерастнат в ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ -2...не без активната "помощ" и на олигарсите- противници на Путин.

    Коментиран от #10

  • 9 Kropotkin Vodka

    0 0 Отговор
    Ти май не си разбрал какво се случи тези дни с пипалата на хищния офшорен октопод. Разочарованието ще много голямо. Покрий се някъде тихо и чакай цунамито да отмине.
  • 10 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Спокойно можеш да станеш съветник на президента,ще си паснете!И двамата сте пълни хибриди!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Похвално е че си запомнил думата "хибрид",дори правилно я пишеш,но ...всичко това не ти върши работа,защото не разбираш значението й:)Вероятно не си чувал за "Лекари без траници",на за "Простаци без граници" би трябвало,след като явно си техен член!

    Коментиран от #13

  • 12 FR V

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    От кога взе да употребяваш купешки думи, руско мекере?!
    Защо ни пробутват пак поредните руски простотии?!
    Защо не ми покажат как щастливо и охолно живее обикновения руски човек?
  • 13 укиоп

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Браво кон, туй гостче пише невероятни измислици......щял и тесла да си купува...представи си акнето яхнало ютия!
  • 14 Сали

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "зума":

    Те ще си заминат но децата и внуците им остават и наследяват техните постове и тъпи и престъпни гени . Меч трябва , меч и после сеч, сеч....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания