Last news in Fakti

5 Април, 2016 20:45 873 0

Дилма Русеф няма да прави промени в кабинета преди вота за импийчмънт

  • дилма русеф-
  • импийчмънт-
  • правителство-
  • президентска администрация-
  • бразилия

Нейната лява Трудова партия призова за подмяна на шест министри, за да се спаси президентът от процедурата за импийчмънт

Дилма Русеф няма да прави промени в кабинета преди вота за импийчмънт - 1
Снимка АП/БТА

Бразилският президент Дилма Русеф заяви във вторник, че не планира промени в кабинета, без да обръща внимание на призивите за незабавни промени в администрацията си, които биха могли й осигурили политическа подкрепа, с която да се спаси от процедурата за импийчмънт, съобщава Ройтерс.

Откакто най-големият коалиционен партньор на Русеф – центристката партия Бразилско демократично движение, напусна правителството миналата седмица,  правителството й предложи работа и държавни средства на други колебаещи се партньори, заради гласуването за импийчмънт в долната камара, което се очаква в средата на април.

Нейната лява Трудова партия призова за подмяна на шест министри от Бразилското демократично движение, които все още заемат постове в президентската администрация. Ако те бъдат сменени, шансовете на бразилския президент да устои на вота за импийчмънт са по-големи. Тя се нуждае от една трета плюс един от гласовете в 513-местния парламент, които да се противопоставят или да се въздържат по време на гласуването.

Засега не е ясно защо Русеф е решила да не прави промени в кабинета преди решаващото гласуване.

"Президентският дворец не възнамерява да прави каквито и да е промени в кабинета, преди гласуването за импийчмънт", заяви Дилма Русеф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: