Last news in Fakti

12 Април, 2016 08:03 975 2

Искат отстраняването на Дилма Русеф

  • дилма русеф-
  • импийчмънт-
  • бразилия-
  • президент-
  • комисия

Докладът на комисията препоръчва на депутатите да гласуват ЗА отстраняването на Русеф

Искат отстраняването на Дилма Русеф - 1
Снимка: БТА/ AP

Продължават ожесточените спорове около съдбата на бразилския президент Дилма Русеф. Парламентарна комисия препоръча импийчмънт на държавния глава, съобщи Би Би Си.

Комисията гласува с 38 срещу 27 глава в полза отстраняването на Русеф. Докладът на комисията, който е незадължителен, препоръчва на депутатите да гласуват в подкрепа на процедурата по отстраняване от длъжност.

На 17 или 18 април ще се проведе гласуване в Камарата на депутатите, а ако вотът мине (нужни са 342 от 513 гласа), то процедурата ще бъде разгледана в Сената, който има последна дума.

Гласуването на парламентарната комисия се състоя на фона на протести срещу държавния глава. По улиците на Бразилия излязоха и хиляди, подкрепящи Дилма Русеф и скандиращи в нейна полза.

Факти.бг припомня, че мнозина обвиняват Русеф за рецесията и най-лошия икономически климат от четвърт век насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Гласуването на парламентарната комисия се състоя на фона на протести срещу държавния глава. По улиците на Бразилия излязоха и хиляди, подкрепящи Дилма Русеф и скандиращи в нейна полза.

    ???
  • 2 Бико

    1 0 Отговор
    Дали панамската афера, петробрас /Petrobras Brasileiro/ и сътрудничеството с недолюбвани диктатори няма да и изядат поста?
Новини по държави: