Last news in Fakti

6 Април, 2016 11:16 819 2

Холандия гласува дали одобрява асоциирането на Украйна към ЕС

  • украйна-
  • ес-
  • холандия-
  • референдум-
  • асоцииране-
  • търговия

Холандците ще решат дали подкрепят решението на правителството и парламента в страната да ратифицират споразумението

Холандия гласува дали одобрява асоциирането на Украйна към ЕС - 1
Снимка АП/БТА

В Холандия се провежда референдум за споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС.

Според някои анализатори днешното гласуване ще представлява тест за отношението към Брюксел преди референдума във Великобритания за членство в ЕС и би могло да донесе дивиденти за Русия.

Други разглеждат вота като възможност за протести срещу разширяването на ЕС и подходът, който те считат за недемократичен процес на вземане на решения.

Споразумението от януари цели да засили политическия диалог и свободни търговски обмен между Европейския съюз и Украйна.

Холандия е последната европейска страна, която не е ратифицирала документа, въпреки че двете камари на холандския парламент приеха споразумението с голямо мнозинство. Това обаче не е достатъчно за ратификация, тъй като според закона на страната, практически всеки гласуван от парламента документ може да бъде издигнат на референдум, стига за това да бъдатсъберани поне 300 хил. подписа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 2 Отговор
    Укрия е подобна на ИДИЛ по отношение на Новоросия - идеални са Европа
  • 2 лалето

    0 1 Отговор
    ОПАААА!!! Депутати и парламенти в цяла Европа, сащ са подкупили ама хората трудно ще купят!
Новини по държави: