Last news in Fakti

11 Април, 2016 09:14 1 897 22

Въпреки референдума в Холандия, ЕК ще асоциира Украйна

  • украйна-
  • холандия-
  • референдум-
  • ес-
  • асоцииране-
  • търговия

Според украинския президент, резултатите от холандския референдум не засягат споразумението между Украйна и ЕС

Въпреки референдума в Холандия, ЕК ще асоциира Украйна - 1
Снимка АП/БТА

Европейската комисия ще предложи безвизов режим за Украйна до края на месеца, въпреки вота на холандците срещу споразумението за асоцииране на страната към ЕС, съобщи Ройтерс.

През март председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обеща на украинския президент Петро Порошенко, че европейският орган ще представи дългоочаквания проект за безвизов режим на Украйна през април.

„Може да изглежда, че прескачаме холандските избиратели, но трябва да спазим думата си към Украйна, която е изпълнила нашите условия“, обясни източник от Брюксел пред Ройтерс.

За да влезе в сила обаче предложението трябва да получи одобрението на квалифицирано мнозинство от държавите-членки на ЕС и от ЕП. 

В неделно интервю за местни медии украинският президент потвърди, че очаква Европейската комисия да предостави на Украйна безвизов режим, въпреки резултатите от холандския референдум.

"Споразумението за асоцииране няма да се промени, то вече е в сила, като се започне със зоната за свободна търговия. В близко бъдеще, в следващите няколко дни, очакваме решението за безвизов режим на Европейската комисия да бъде прието от Европейския парламент и Съвета на ЕС и се надявам украинският народ да го получи", каза Порошенко.

Споразумението за създаване на политическа и икономическа връзка между Киев и Брюксел бе подписано през 2014 г. Киев трябваше да изпълни обширни реформи, за да отговори на високи икономически, политически, социални, правни и технически критерии на ЕС.  От своя страна Брюксел предоставя на Украйна разширен достъп до единния европейски пазар и безвизов режим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    2 3 Отговор
    Тия еврогейски идиоти продължават сами да си го набутват. Кви критерии са изпълнили от Украйна, абсолютно никакви, там е едно голямо гето.......ама ся като им махнат визите и ония тръгнат свободно из европата на тълпи по хиляди на Брюксел ще му се завие свят. Не им стигат гаджалите, ами и сума ти паплач от Украйна ще се изпренесе там и ще имат претенции да ги хранят и обслужват от до. ИДИОТИ.

    Коментиран от #2

  • 2 Киро

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "европеец":

    Ти не си никакъв европеец, моето момче, а болшевишко!

    Украинците имат място в ЕС, както тяхната земя и ресурси за добре дошли! Те са християни и са работливи - Германия има нужда от тях, а не от чалмите на Меркел!

    За Украйна няма друг път, освен с ЕС! Видя се на какво заприлича за 20 години дружба с ушанките!

    Никой нормален не ще да е с Путя, а няколкото нормални, които са с тях, просто нямат друг избор! (като Армения например)

    Коментиран от #4

  • 3 европеец

    2 3 Отговор
    20 години дружба..........абе ти нормален ли си. Тая държава е създадена и е под влиянието на "ушанките" открай време. Тва беше най-глезената република в СССР, я вместо да драскаш простотии иди и питай някой от по-дъртите в Украйна лошо ли им беше навремето. Откакто се разпадна съюза и Украйна стана самостоятелна държава най-многобройната и качествена стока която изнасят за Европа са проститутките им. Корумпирани, пияндурници, дребни тарикати, престъпници - общо взето това са украинците, свикнали да им подаряват това или онова(както са им дали Крим)навремето. А доста отдавна Русия вече няма нищо общо с болшевизма.
  • 4 Кольо

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Ходи ги питай сега пък на какъв хал са от както няколко корумпирани превратаджии взеха с помощта на ФАЩ властта и "ушанките" им спряха кранчето? На простолюдието му се реве от глад и безработица щото поръчките от братска Русия спряха и ежедневно се затварят заводи !!! Баджанака работи някакъв началник във фирма - произвеждат кабели , проводници........ от сто и косур работници са останали и то от преди почти 2 год двайсетина. а заплатата му от 10-12 000 гривни сега е 2 000. Та познай драги ми смехурко колко много обича обикновения човечец-украинец твоята ЕВРОПА???

    Коментиран от #6, #7

  • 5 стратокастър

    3 2 Отговор
    "...абе ти нормален ли си?"

    Нас българите какво ни интересува че в Русия отдавна няма нищо общо с болшевизма? Нали те по най-зверски начин ни натресоха КОМУНИЗЪМ СОЦИАЛИЗЪМ ,БОЛШЕВИЗЪМ плюс СТАЛИНИЗЪМ!

    Да се радват на ПУТИНИЗЪМА /ако искаш радвай му се и ти / и да не ни занимават с глупости!
  • 6 шлемник байкалски

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кольо":

    Моя баджанак работи в подмосковието и той нещо такова разправя! Даже псува цената на петрола а за Путин какво казва -не е удобно да го пиша тук!
  • 7 гларус

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кольо":

    Е Кольо щом си взел рускиня то ясно че живота ти е черен но не всички българи са толкова прости! Като дойдат по морето през лятото само се оглеждат някои да им се усмихне и са готови защото в Русия гладът е сериозен! Само че кой те кара да се жениш? Обърни и внимание два -три пъти и си я пращай при Путин !Нали той е велик да си им бере гайлето !!!

    Коментиран от #9

  • 8 За сведение

    2 2 Отговор
    на поевропейчилите се писачи по-долу. Нещо май европе.ерастията ви е обхванала. Ако може някой от вас да разсъждава по-нормално, опитайте се да си отговорите на: 1. Дали момента в който из Европа се движи каква ли не паплач, която не може да бъде овладяна по никакъв начин е добре да се юрнат още 50 000 000 гладни украинци? 2. Как ще се отрази предното на нашите сънародници, които се опитват да си изкарват хляба на запад? Иначе - да, мястото и на Украйна и на Русия е в ЕС, но момента изобщо не е настъпил и трябва да мине много време, за да настъпи. Айде първо да си гледаме нашият хал, а после да защитаваме световния пролетариат, а?
  • 9 Може би

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "гларус":

    ама не е много сигурно. Аз имам близки в един голям град в Русия. Там, за разлика от нас - европейците в Бг, няма безработица, а един средно платен работещ получава над 1 000 евро!!! Та не съм много сигурен къде се явява гладът - тук или в Русия. Прибави към предното, че ВСИЧКИТЕ консумативи на едно средно жилище за месеца са около 100 български лева и пак плямпай простотии.

    Коментиран от #11

  • 10 европеец

    2 3 Отговор
    В България още е спокойно и няма атентати, няма и голям наплив от бежанци щото никой не иска да идва или остава тук. Но това ще се промени, и досегашната етническа търпимост няма да продължи дълго. Ако не сте разбрали, нещастни турско-американски платени тролчета мечтата на оня дето си е въобразил че е султан на османската империя е да завладее всичко дето навремето е било под турско влияние, че даже и повече. Тия гаджали дето ежедневно прииждат в Европа са им удобни щото са мюсюлмани и спомагат за техния план, САЩ също подкрепят начинанието щото не им трябва силна и независима Европа. И след известно време, когато тука се напълни със всякаква гаджалска паплач, и почнат да чукат дъщерите, жените и майките ви и да бият и убиват синовете, братята и бащите ви тогава "Путинизмът" при всичките си несъвършенства ще ви се стори като божия благодат и ще го чакате като манна небесна. Че на кой друг може да му задреме за българския народ и да си мръдне пръста в наша защита..........на САЩ ли, дето ни възприемат като плацдарм за атака срещу Русия и дето ще кажат "Ами то навремето всичко това си е било турско и ако не е била РУСКАТА АГРЕСИЯ през 1877-1878 си е щяла пак да си бъде тяхно нали, ами че те са си в правото турчулята да колят и да бесят както си искат тука", ЕС(ако все още съществува) ще гледа разсеяно встрани, а ще има и доста по-големи проблеми отколкото да се занимава с нас. И кой ще е единствения дето ще може и евентуално ще се навие да помогне, айде отговорете си сами........Такива като вас дето плюете по близкия славянски народ заслужавате да бъдете изпържени първи, и на тия дето днеска ви плащат да плюете срещу руснаците утре няма да им пука изобщо за вас.

    Коментиран от #14

  • 11 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Може би":

    Да ти се чуди що стоиш в БГ и не отиваш там!И близките ти ще ти намерят предварително работа лека и доходна,и жилище само със 100-левов масраф ще си имаш...А българите като са се вторачили в Запада и щатите,сякаш там е раят.А истината е че НЯМАМЕ ДОСТОВЕРНО ИНФО ЗА ТАКИВА РАЙСКИ КЪТЧЕТА В НЕОБЯТНАТА РУСКА СТРАНА!Ама афиши трябвааат!...и плакати,разлепени на всеки ъгъл!
  • 12 оня от русе

    1 3 Отговор
    ДО европееца КОМ-10 ТИ ми даваш надежда че в България има здравомислещи живи хора. Това е самата истина .НИТО КРАЧКА НАЗАД ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ .ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 данъчен

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "европеец":

    Разсъжденията ти са верни толкова колкото ДАНЪЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ на Владимир Путин!
  • 15 политолог

    2 2 Отговор
    мисля че с това Европейския съюз ще се разпадне окончателно но и без това той едвам съществува сега
  • 16 европеец

    2 2 Отговор
    Много неща ще се променят и няма да имат нищо общо със сегашното положение. Каквото и да се говори или мисли за Путин, на всички ни трябва да е ясно че когато се наложи пак да ни спасяват единствените които ще го направят са руснаците.
  • 17 Патриот

    2 1 Отговор
    Така е - имат ресурси, а какво означава някакъв си референдум. Каква демокрация, какви 5лв?
    В България също имаме ресурси за милиарди, но нашите приятели и партньори благородно ни го отмъкват. Ето Тиквата онзи ден заяви "почваме да добиваме петрол". Само, не Шел не означава ние. Европа ще става по-богата, а Украйна ще последва пътя на България - по-бедна и от някой африканска република. За сметка на това пъ свободни да робуват на воля. Това е политикита на ЕС - няма критетии, права. Само грабене от малки държавици, залъгване с фалшиви лозунги и т.н.

    Коментиран от #18

  • 18 стани стани юнак балкански

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Патриот":

    Какви 5 рублих ?Какав по*ран Путин? В Русия кой добива петрола!

    В.Р ,SHELL.... !!!

    Българите и целия соц .лагер приключиха отдавна с руснаците !Никои не иска празни магазини и "дънки "само в КОРЕКОМ!!!

    Коментиран от #20

  • 19 СССР

    2 2 Отговор
    Къв ШЕЛ добива петрол в Русия бе ти ЛУД ли си! В Русия въглеводороди добиват ГАЗПРОМ, РосНефт, Лукойл и много други!!! И погледни данните за 2015г. въпреки санкциите продъжават да увеличават пазарният си дял като добивът им е по голям от този на сащ и саудитска арабия взети заедно!!! Празните магазини и хиперинфнацията с обезценката на лева ти ги спретнаха ЦРУ за да ти вземат парите, твоите и на родителите ти за да може сега да чистиш кенефи и да миеш чинии по 14часа в сащ и да ти пращат ушите! Комунизма не винаги е бил с празни магазини а както виждаш в КИТАЙ също е комунизам но празни магазини няма! А в Мексико, Бразилия, Еквадор, Колумбия...... България, Украйна и много много други не е комунизъм а бедността и мизерията е потресаваща!
  • 20 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "стани стани юнак балкански":

    Още в началото на санкциите западните компании започнаха да изтеглят от Русия. Каквото беше останало западно в нефтодобива руснаците си го изкупиха и то на много ниски цени.
    П.П. Само едно ми е интересно, как си ги плещите глупостите безподобни без никакъв срам?

    Коментиран от #21

  • 21 стани стани юнак балкански

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Монго":

    Не се обяснявай !Ти си ясен !
  • 22 гост

    1 1 Отговор
    Много лошо им се пише на украинците, за да ги приемат в ЕС ще трябва да изпълнят някои условия дето хич няма да им харесат. Сигурно всички там си мислят, както си мислехме и ние в БГ че като влязат в ЕС и парите ще потекат на талази към тях, бедните заблудени овчици, колко още хляб и бой има да изядат докато им уврат зелените тикви.
Новини по държави: