Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Април, 2016 09:54 2 140 11

Холандия отряза Украйна

  • холандия-
  • референдум-
  • украйна

Холандците отхвърлиха споразумението за асоцииране между Киев и ЕС

Холандия отряза Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Гражданите на Холандия отхвърлиха споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС, съобщи „Wall Street Journal”.

Според предварителните резултати от вчерашния референдум в страната 61% от гласоподавателите са гласували против предложението. То е било подкрепено от 38%. Избирателната активност е достигнала 32%. Това с малко надхвърля минималния пакт от 30%.

Още новини от Украйна

Холандският премиер Марк Рюте , който води кампания в подкрепа на споразумението, заяви че няма да продължи автоматично с неговата ратификация. Той ще търси възможностите за решение, което е приемливо за всички страни.

Тези резултати засилват притесненията в Европа от засилването на влиянието на крайно десните партии в европейските държави. Няколко групи на евроскептици в Холандия бяха най-големите защитници за отхвърляне на споразумението за асоцииране с Украйна.

Споразумението за асоцииране предвижда задълбочаване на икономическите връзки между Украйна и ЕС, което трябва да бъде ратифицирано от всички страни-членки. Резултатите от референдума в Холандия нямат задължителен характер, но се очаква, че ще повлияят върху решението на правителството.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    3 3 Отговор
    Русия, Путин, руснаците са виновни!!!!
    Най големият европеец парашенко го отрязали..сега руските пазри ги няма, европейските също....
  • 2 Гост

    5 1 Отговор
    Нормално е развитите икономики в ЕС да отказват да влачат още ремаркета заради кефа на САЩ.Какво може да даде Украйна на ЕС, каквото и ние едно нищо
  • 3 909 БЪЛГАРИЯ

    3 1 Отговор
    БРАВО НА ХОЛАНДИЯ ! И БЪЛГАРИЯ Е ПРОТИВ УКРАЙНА В ЕС ! ТОВА Е НАША БЪЛГАРСК ЗЕМЯ ПОЛОВИН УКРАЙНА И ТРЯБВА ДА СИ Я ВЪРНЕМ !!!!!!!
  • 4 Съни

    4 0 Отговор
    Ами хората в Холандия-и не само там,а цяла европа разбраха доста истини за новата власт в Украйна.Аз живея в Милано и мога да ви кажа,че мнението на повечето ми познати се промени тотално към така нареченият Майдан и последиците от него.Ярко се вижда,че Украйна подкрепя своите нацисти-бандеровци,които безчинстваха и грабиха навсякъде.Затова и европейците вече разбират и оправдават жителите на Донбас.А за политическият елит на Украйна мнението на европейците е еднозначно-лъжци,убийци,крадци и нагледци.Това е накратко реалито.Ако референдума беше у нас-гласувалите с "не" щяха да са над 80%;.....
  • 5 boboz

    4 0 Отговор
    Истината за украйна става все по ясна за европа.Само за някои български журналисти тя е друга.Преди 2-3 дни димитърчо цонев само гдето не се надупи на украинския консул в предаването си.
  • 6 гост

    3 1 Отговор
    Беше съвсем очаквано да ги отхвърлят, изобщо Украйна се накендза много яко. В скоро време ги виждам как правят пак един голям протест, организират преврат и пак стават руски сателит, какъвто винаги са били и не могат да бъдат нищо друго. За тези които не знаят ще отбележа че Украйна беше най-галеното отроче на СССР, бяха свикнали да имат(да им дават), да ги обгрижват, да се съобразяват с тях, навремето Хрушчов им подари Крим.......а сега какво, ЕС не ще да дава нищо даром(както си го представяха украинците)САЩ и те не пускат реални облаги, само обещания и тъпи акъли как да ги скарват с Русия........взеха им Крим, вдигнаха им цената на газа, икономически развитата и важна за бюджета Донбаска област се отцепи(и няма да се върне)мързеливите хрантуници в западна и централна Украйна мигат тъпо на парцали и се чудят отде ще падне някой лев, изобщо пълна трагедия. Още преди майдана Украйна си беше като ниво на икономическо развитие и манталитет все едно България в средата на 90-те - престъпност, корупция, яко крадене и непукизъм на всички нива, и не щат да се променят, така че просто там няма какво да се очаква. И както всички там вече разбраха никой нищо няма да им подари(както искаха и очакваха)Политиците в ЕС определено не разбираха нищо от "украинската криза", е сега вече понаучиха някои неща и сигурно си блъскат празните кратуни че се изпокараха с Русия и наложиха взаимнонеизгодни санкции, и сега се чудят как да ги премахнат, ама да не изглежда че си признават грешката, а един вид като благоволение от тяхна страна. Е да ама трудно се получава номера и вълка да е сит, и агнето цяло.......
  • 7 ха ха

    3 2 Отговор
    Къде са сега катъра,коня и поетесата да кажат как не разбират холандците.

    Коментиран от #9

  • 8 Историята

    3 2 Отговор
    Намразих Украинците за това че се наг.зиха на САЩ!!! Народа е по умен от политиците и разбира се няма как да бъде корумпиран!!! САЩ е най голямото зло за целия свят дано по скоро хората го разберат и се обединят да го пречупят!
  • 9 Змей Горянин

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ":

    Те са тук(катъра, коня и поетесата) и усилено цъкат минуси, но това няма да промени общата картина на безизходица, която цари в Украйна. И затова сега пак се готвят да воюват в Донбас и пак да убиват жени, деца и старци с оръдия, бомби и ракети и да представят това престъпление за освободителна война с Русия. Горко им!

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Змей Горянин":

    не лъжи .убиици на жени и деца в украйна са руснаците.за твое и общо съжаление холандия ратифицира общата политика по въпроса и референдума няма да повлияе на решението ,както и факта че в него са участвали 32% от имащите право на глас.друг е въпроса че холанците въобще не поставят под съмнение кой е агресора в украйна,все пак те изгубиха десетки свои граждани в терористичния акт на руската армия свалил граждански самолет над донецк и те именнно извършват разследването ,което доказа ,кои са виновни за това.холанците са против асоциирането на украинците щото ги смята че не са готови за допускането им в ес ,което е вярно ,но ако не се направи украйна може да бъде пречупена и да стане много по лошо,както за украинците така и за европа!

    Коментиран от #11

  • 11 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Що дрънкаш врели некипели? Що не отидеш да видиш като си много отворена на място за какъв иде реч? Половината ми рода е там и ти гарантирам , че си платен трол защото не може да си чак пък толкова заблудена о... Прочети всички останали коментари и се опитай да помислиш малко!
Новини по държави: