Last news in Fakti

10 Април, 2016 07:45 6 462 32

Забравените военни престъпления на нацистите

  • нацисти-
  • германия-
  • италия-
  • втора световна война-
  • кораби-
  • гърция-
  • медицински

„Луфтвафе“ и италианският фашистки режим нарушават правилата на Хагската конвенция

Забравените военни престъпления на нацистите - 1
Снимка: Wikipedia

Серия от смъртоносни въздушни атаки на нацисткия режим срещу гръцки медицински кораби остават забравени в продължение на десетилетия, пише „War History Online“.

Благодарение на усилията на изследователи, обаче, се вдига булото на атаките, осъществени през Втората световна война срещу незащитени и невъоръжени плавателни съдове.

Нацистките военновъздушни сили „Луфтвафе“ и италианският фашистки режим нарушават правилата на Хагската конвенция - на която стои подписът и на двете държави – нападайки ясно обозначени медицински кораби.

На 13 март 1941 година гръцкият вестник „Неологос“ пише, че италиански самолет, с нищо непредизвикан, започна офанзива срещу болничния кораб „Сократ“.

Тези военни престъпления срещу невъоръжени и ясно маркирани кораби показват жестокостта на германските и италиански военновъздушни сили, пише още „War History Online“.

Въздушните удари са осъществени при изключителна решителност – срещу беззащитни кораби. Прегазени са принципите на Хагската конвенция, според която тези плавателни съдове не трябва да бъдат атакувани.

През март 1941 година – в разгара на Втората световна война – италиански самолет CANT пуска бомби от височина 200-300 метра. Те, обаче, не уцелват гръцкия кораб, а му нанасят само минимални щети.

През месец април същата година нацистите дават ход на операция „Марита“, бомбардирайки гръцки и съюзнически кораби, включително медицински.

Именно такъв - „Елинис“ - е атакуван близо до остров Оксия. На 24 април 1941 година е потопен „Поликос“, а идентична съдба има и медицинският кораб „Есперос“.

Корабът „Атики“ е атакуван на 11 срещу 12 април 1941 година, умират 28 души. Според очевидци друг медицински кораб - „Андрос“ - е бомбардиран от италианските ВВС, докато е закотвен в Лутраки.

През месец април десетки нацистки „Щуки“ яростно започват офанзива срещу ясно обозначени кораби. Не улучват при първия опит. При втори, обаче, „Сократ“ е поразен на кърмата и започва да потъва.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАМ

    2 0 Отговор
    През този период, не е било рядкост, военни кораби да бъдат маскирани, като медицински плавателни съдове.
  • 2 Spewn1

    3 0 Отговор
    И на фона на това като си припомним, че през 1945, когато Германия вече тъне в разруха и е напълно ясно, че ще загуби войната, съюзниците атакуват Дрезден и за една седмица убиват повече от 100 000 цивилни, в главата ми нахлуват прекалено много въпросителни. Колкото е виновен Хитлер, толкова са виновни и тия, дето избиха с бомбите си много невинни цивилни.
  • 3 mediator37

    3 2 Отговор
    Периодично някой плюва срещу Хитлер ни в клин ни в ръкав. Обикновено се ползват плоски лъжи, като в тази статия.
    Някаква квота ли изпълняват медиите ? Примерно , свише ако им е казано: "Всяка седмица трябва да нацвъкаш три пъти Хитлер, от които единия път да е за холокоста, другите два темата е по избор!" и ето така, на всеки два дена четем опашати лъжи за Третия Райх и Хитлер.
    Чак не си заслужава човек да коментира по темата, като вижда колко плитко и нескопосано се лъже и плюе.

    Коментиран от #4, #10

  • 4 USAIZRAEL

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Ами като видиш какъв е писал статията и ти става ясно колко си прав. То само по името му се познава!!!
  • 5 FR V

    3 2 Отговор
    Нацистите отдавна са осъдени от човечеството.
    По интересни са забравените военни престъпления на руснаците.
    Какво става с мирното население когато се изтегля от Източна Прусия?!
    Сигурно нищо незнае Денисчо .

    Коментиран от #6, #7

  • 6 кроко

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "FR V ":

    А, я кажи какво става когато американците решават да помагат на индианците?!
    Трябвало е някой да извърши едно добро дело и срещу твоите родители та да предотврати пръкването ти на този свят, но уви....
  • 7 ВЪЗМЕЗДИЕТО ЩЕ ГИ СТИГНЕ СЕГА ИЛИ ПОСЛЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "FR V ":

    АМИ КАЖЕТЕ КОЙ ГЕРМАНСКИ ГРАД Е ИЗПЕПЕЛЕН ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ С ФОСФОРНИ БОМБИ ЗАЕДНО С БАБИЧКИТЕ И ДЕЦАТА ИЛИ ПЪК КОЛКО ХОРА ИЗТРЕПАХА В ПАНАМА КОЛУМБИЯ ЕКВАДОР ВИЕТНАМ И Т.Н. АМИ ИРАК КЪДЕТО РАЗЧЕКВАХА МЕСТНИ ЖИТЕЛИ И НАГЛО ФИЛМИРАЛИ ВСИЧКИТЕ СИ ЗВЕРСТВА МОЖЕ ДА СЕ ПИШЕ ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЯНИЯ НА МАРОКАНЦИТЕ НЕПРЕСТАННО ЩОТ ТЕ НЕ СПИРАТ И СЕГА ДА ТОРМОЗЯТ СВЕТА ???!!!
  • 8 Гьобелс

    3 0 Отговор
    Да не забравяме,че съюзниците доста често са ползвали болнични кораби за пренасяне на амуниции.Това е стар трик а немците са били добри стратези. Много е лесно да се правят анализи от сегашната ни гледна точка.
  • 9 Гьобелс

    3 0 Отговор
    Да не забравяме и потопения от съюзниците напълно мирен транспортен кораб "Густлоф" на който загиват повече от 9000 души с което се засенчва дори славата на трагедията на Титаник.За това никой не говори нали?
  • 10 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Позна за квотата. Целта е да не се допуска хората да прогледнат, че националсоциализма е най-съвършената система на управление измисляна досега, в която не вирее лихварския бизнес на мошетата. Да не забравяме за отрицателното време, в което Хитлер направи от една тотално разрушена държава без икономика, с измиращ народ от глад след Първата Световна, най-мощната икономика в Европа, с най-силната модерна и боеспособна армия изправила се и била се достойно докрай, и то без да разполага с ресурсите на СССР и САЩ взети заедно! 70% от всички научни открития от войната насам са дело на пленени германски учени.

    Коментиран от #12

  • 11 не от вчера

    1 2 Отговор
    Тези лоши нацисти! И като помислим каква помия се излива върху човешкото съзнание, така че да се притъпи способността да се мисли и разсъждава, веднага ми става ясно, че тезата на Гьобелс за лъжата, която повторена 100 пъти става истина, е напълно в ход, но пусната от победителите в конфликта. Някак несъзнателно човек започва да приема всички твърдения за доказани, за приемливи, за утвърдени. Приема за доказано колко е лош нацизма, но не приема американският фашизъм за действителен. А американският фашизъм е точно това - избиване на индианците, после робство на чернокожите, принудителна стерилизация на неудобни, атомни бомби над собствени войници, за да бъдат изучени ефектите от пораженията, нападения над суверенни държави с цел износ на "демокрация", финансиране на преврати... Помните ли кой си купи украинската газопреносна система - синчето на американския дипломат Джо Байдън. Кой финансираше "Ал Кайда", за да се бори с руснаците?! Кой пречеше на Никарагуа да построи конкурент на Панамския канал като се има предвид, че Панамският канал е американска собственост?

    Извинете ме, но избивате индианците и експлоатирате чернокожите няколко столетия, след което със сълзи на очи се "извинявате" и всичко е наред. Готово. Простихме си! Осъзнахме грешките си, обаче ... индианците ги няма!

    Вместо да приемем, че победителите пишат историята и че нацистите са лоши, само защото загубиха войната! Затова се пише единствено за нацистките военни престъпления, затова се осмива Хитлер, затова се мълчи за британските концлагери, за американските издевателства и гафове...
  • 12 пени

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Mercedes-Benz":

    Национал-социализма, накратко се нарича и "държавност. Нима оправдаваш агрессията на германските войски срещу Полша, Австрия, Франция, СССР, ...половин свят? Това е страшно. Напротив - германските учени през войната са ползували робският труд на пленени полски, чехословашки, френски, съветски и други учени. Префуканата Енигма е разработена от полски учени, но е ограбена от германците и в секретен завод е доусъвършенствувана. Същото се случва и с префуканото НЛО и зенитните снаряди фау. Идеята е далеч по-древна, но се използува системата за насочване на сигнала, за управление на ракетите от чехословашки пленен учен. Да, германците са техническа нация - спор няма. Да създали са създават и творят нови неща спор няма. Но нима Райха на Адолф и мафия и понастоящем продължението ИДИЛ - ДАЕШ ти харесват? Нима ти харесва по улиците да вървят есесовци или джихадисти с автомати, да ти крещят, да те гонят, да теп роверяват като маймуна и ако нещо им е кеф да те застрелят? Това ли ти е великият национал-социализъм, за който плачеш? Ами върви живей при ИДИЛ - там всеки ден ще си го изживяваш! От ненармални тирани като есесовци, джихадисти и други живот за хората няма. Напротив - най-големи постижения Германия постига в мирно време - в момента има повече разработки, от цялата световна война досега. Защото когато човек не трепери от болка и страх той твори с мерак. Много ви харесват тия тирании бе? И с какво? Че аз без да съм нацист и есесовец една държава ще и оправя справедливо законите за 2-3 месеца с всички корекции. И после всеки да си живее живота. Б$андитите до стената...! Ала управляващите не искат? Те все гонят някакви идиотски комунизми, фашизми, халифати, султанати и всякакви помии за тормоз на хората, що ли? Кото са алчни прасета за кокал и власт - затова. Напротив, една армия може да бъде силна само, когато се тренира и въоръжава. Нашите политици и военни ни разоръжаваха десетилетия, затова сме зле. Меркел и другите глобалисти пък накараха германците да станат компромис към вредното за тях, а често и за нас и с това съсипват евронародите и дори джермани армията. Я обясни на германски генерал, как се пази сигурност, когато Канцлера ти реве по медиите - Елате, добре дошли! Е, няма нормален който да опази сигурност когато те предават своите начело. Местните управници врагове ни предават и цакат отдавна. Сега щели да купуват ескадрила самолети? А що не сритаха крадците на КТБ и да върнат ФГВ и да купят с тях? Щото са мафия лапаческа всичките на постовете. Щото няма справедливост и морал - тия думи са техни средства за предизборна демагогия и плюене по другите конкуренти. Ето затова и няма добър ред тук и къде ли не. Властта не струва. Какво създаде Райха? Терор-някои военни производства и геноцид над други народи държави и над германците - прати ги завоевателна рамия по света вместо да си живеят живота. Това ли ти е мечтата бе? Ми ти направо си фен на войната? Райха донесе дажби и канчета на германци, на други народи - глад смърт мизерия ад. Попитай германските антифашисти какво е Райха и префуканият ти есесовски национал-социализъм?!!! Попитай концлагеристите какво е Райха..!

    Коментиран от #13

  • 13 не от вчера

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "пени":

    Добре! А опитите за убийство на Фидел Кастро,на Патрис Лумумба,на ред други политици, набелязани като неудобни от западните "демокрации"?! Ето ти цитат от статия на Дойче Веле, които по принцип си громят нацизма:
    "Белият дом решава да елиминира демократично избрания премиер на Конго Патрис Лумумба, защото го подозира в симпатии към комунистическия блок. Готлиб трябва да порови сред епруветките си и да открие онази отрова, която може да умори Лумумба, без да привлича подозрения върху САЩ. "
    или: "ЦРУ набавя цяла кутия с любимите пури на Кастро, а в лабораторията им инжектират отровата ботулин. Кутията е доставена в Куба, но така и не стига до кабинета на Фидел. Проваля се и опитът Кастро да бъде отровен с помощта на луксозна писалка, която автоматично да му инжектира никотинсулфат. Пак ЦРУ в различна степен носи отговорността за убийството на доминиканския диктатор Рафаел Трухильо, на президента Нго Дин Дием в Южен Виетнам и на чилийския военен шеф Рене Шнайдер."

    Самата статия е на адрес http://www.dw.com/bg/лиценз-за-убиване/a-17454949

    Е, единия случай са големи демократи, в другия случай са нацисти, есесовци и т.н. Нали са демократи, защо се мъчат да убият Кастро и Лумумба, който е, забележете, "заподозрян в симпатии към комунистическия блок"?

    Коментиран от #18

  • 14 ддд

    2 0 Отговор
    какво е това медицински кораб?
    а кажете поне един
    произведен след 1960?
    или само тогава ги е имало?
  • 15 бате жоро

    2 0 Отговор
    Кой ще помни някакви гърци? Защо го пишете това въобще?
  • 16 dexter

    5 0 Отговор
    А най-голямото престъпление на ООН ви е много удобно да го забравите?
    Заграбването на територии от ДЪРЖАВАТА Палестина и даването им на ционистите, за да се създаде змиярника Израел 2 ...

    П.С. - Израел 1 = САЩ ...
  • 17 раптор

    1 3 Отговор
    Гледам доста гнусни анализи под мене... Безчовечни! Глупави опити да разберат света! Само да ви светна, че според Червения Кръст, по времето на нацистката окупация в Гърция, на ден са измирали по 500 деца от глад (1941). Нацизма е най-голямото зло! Баламурници!

    Коментиран от #19, #22

  • 18 пени

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "не от вчера":

    Абе човек, кой твърди, че в Европа, САЩ има демокрация, за 99% от нещата? Няма! Демократично се ходи на избори. Гласува се, често и с платени вотове - в САЩ не веднъж са използували и профсъюзти шефове за това, но най-вече - няма народ, който да е единовотен. Тоест? Едните искат едно, другите обратното. Затова и демокрация, а оттам и социализъм-комунизъм е невъзможен. Защото всеки вижда света по своят начин. И често го натрапва на останалите а някои и с война. Затова, че аз не твърдя, че не си прав, прав си. Но разни кръгове преследват свои интереси - за тях Куба Венесуела СССР, Югославия в този им вид е пречка и го разрушиха. Нас ни разбиха БКП мафията с демагогията си. Просто лъжеха че има соц, а не ни питаха - налагаха ни диктатурно решенията на малък кръг с Тато. Това е монархия, халифат, султанат, кралство, шериат,...-защото елритарен кръг налага волята си над останалите. Нещо да са ни питали депутатите? Няма! Те уж ни представляват, а гласуват своя кех, нас не ни питат. Че какви народни избранници и представители са? Просто - ЛАПАЧИ!
  • 19 dexter

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    Само да те светна, че по време на измисления Холокост, при който видиш ли те били избите 6 млн. евреи, са избити не повече от 400 - 500 хиляди. Всичко останало е ционистка пропаганда.
    Ционизма е най-голямото зло! Същите са финансирали Ленин за революцията, и САЩ за войната.

    Коментиран от #20, #23, #24

  • 20 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "dexter":

    Не знам за евреите колко са измрели... По-скоро точно толкова колкото се говори - 6 милиона! Аз ти говоря за данните на червения кръст от гърция! Които са следели хуманитарната обстановка по света! Разбира се... червения кръст до концлагерите май май не е допускан! ;) Влизай си в пещерата, слагай си шапката от алуминиево фолио и смятай!

    Коментиран от #27

  • 21 Carfen

    2 2 Отговор
    Мога само да кажа, че историята винаги се пише от победителя.
  • 22 не от вчера

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    Не знам за децата в Гърция, децата и по принцип си го отнасят, но добе познаваш двата гладомора, проведени от другия "демократ" Сталин - в Бесарабия и в Украйна. Според вчерашния брой на "Труд"покрай двата гладомора българските жертви на режима са поне 100,000 души. Разбира се, сравняваме два тоталитарни режима, но западните демокрации да не са по-добри?!

    Гърците, когато гонят българите от Западна Тракия, имали директна заповед от Венизелос Тракия хубавичко да се напои с българска кръв. Чак до Солун Гърция не е била гръцка, а ... българска. Наскоро имаше даже статия за певицата Любка Рондова - ами, познай - прогонена от Гърция и както на други българи й дали право да се завърне, но само ако се признае за гъркиня етнически.

    Не съм сигурен и дали и е известно, но докрая на 90-те години българските граждани, родени на територията на днешна Гърция, бяха сваляни без обяснения от автобусите за Гърция при пристигане на границата. Положението се промени едва с влизането на България в ЕС и то когато България обеща на гърците, че няма да предявява териториални претенции.

    Всичко това е в днешни времена, какъв нацизъм, какви 5 лева?! Да те бият на гарата в Солун, защото си попитал касиерката колко лева е билета. Или периодично да "намират" скрити пушки за уж готвено българско въстание... Просто за нацистите свободно може да се плюе и говори каквото и да е, а за останалите човекомразци се мълчи!

    Коментиран от #26

  • 23 не от вчера

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "dexter":

    И за това не съм сигурен дали е точно така, но знам, че мнозинството днешни евреи не са от семитски произход, а от древните хазари, т.е. ешкенази, а те малко презират сефарадските, т.е. испанските евреи. Също е известно, че в началото евреите са сътрудничели на нацистите, има снимки, информация, правени са опити с помощта на Хитлер да се реши въпроса със създаването на еврейска държава. После пак е имало контакти между еврейски първенци и нацистите. Изобщо, твърде малко се разглежда ролята на евреите в съвременната политика и икономика, а те са внедрени навсякъде и образуват не само мощно лоби, но и невероятен шпионски апарат. Една фирма, доминирана от руснаци, ще бъде проруска като насоченост. Една фирма, доминирана от чехи или германци, ще бъде прочешка или прогерманска. Достатъчно е едно око над секретни чертежи и предаването им на държавата, с която ви свързват сантиментални, родствени, религиозни и етнически връзки, и тя мигом ще се обогати с чужд експертен труд за милиарди долари. Точно така е и с еврейските учени, например Опенхаймер или сега с китайците, които се учат в американски университети, после работят в престижни американски фирми и предават секретни разработки на своята страна, ако има интерес...
  • 24 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "dexter":

    Отговори на №22 , де! Той пита за Гладомора в Съветския съюз.
    Може ли да притежаваш половината чернозем на планетата и да умориш от глад 17 милиона души организирано? С държавни наряди и конфискации.
    Ама мълчиш.
  • 25 mediator37

    2 1 Отговор
    Пост №24 да се чете до №17 раптор
  • 26 раптор

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "не от вчера":

    Какво общо имат отношенията между българи и гърци, или гладомора? Добре! Сталин е бил звяр! Но целите на Сталин са били в името на образуването на интернационал - супер човечество! Една идея по-благородно от идеята на хитлер за - супер раса! Иначе ако ще оправдавате 2те злини за сметка на едното, тъпчете на едно място!

    Коментиран от #28

  • 27 dexter

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "раптор":

    На въпроса колко са измрели аз ще ти отговоря с 2:
    1. Защо табелата с жертвите на Аушвиц е сменяна 3 пъти и с все по-малко число?
    2. Защо всички журналисти, разследващи истината за тая цифра са заплашвани от всякаквите там Jewish Defence League@

    А защо "винаги прецакания и исзтрадал" Израел не пуска хуманитарни помощи за Палестина, бе келеш?
    Провери как се увеличават териториите на Израел от създаването и през 1948г. до ден днешен.
    Още преди Първата Световна Война външният министър на Англия Балфур обещава помощ за създаването на еврейска, разбирай ЦИОНИСТКА, държава. За това им е трябвало освен земя и капитал, ама много капитал. И как? Ами като ги заплашиш. Тоест с Хитлер. Евреите са съжителствали дълги години с мюсюлмани навсякъде по света в мир, защото мюсюлманите са ги криели от християните. И като населяват вече достатъчно земи в Палестина, с военна помощ от САЩ и Англия и с резолюция на ООН през месец май 1948 е създадена "държавата" Израел. Призната е първо от СССР поради факта, че и СССР е ционистко творение.
    Както беше казал Джо Байдън: За да си евреин трябва да изповядваш юдаизма, но за да си ционист не трябва да си евреин.
  • 28 не от вчера

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "раптор":

    Никого не оправдавам въобще! Показвам ти, че нацизмът НЕ Е най-голямото зло, а е точно толкова зъл и лош, колкото и всички тези, дето изнасят "демокрация". Гърците са победители и големи печеливши в отноценията си с нас и никой не ги съди за геноцид, а трябва! Нали е геноцид да прогониш стотици хиляди хора, включително много деца и заграбиш имуществото им, а на останалите в Гърция още към милион етнически българи да биеш шамари, ако проговорят на български?

    Същото е с гладоморите, които са поне 2 - един в Бесарабия след войната, другият е в Украйна 1917. Не всичкото жито е продадено на Запад за валута, а огромни количества си изгниват на гарата. Около ограбените села разположени отряди, които охраняват жителите им да не достигнат до Киев или Измаил, където храната е в изобилие.

    Британците избиват много холандски заселници в своите концлагери, като това също е геноцид, но се мълчи и никой не ги съди. Американците изтребват индианците и им открадват земите и богатствата, но накрая "много съжаляват". Те съжаляват, но индианците ги няма, нали?

    Сталин размесва нациите и от държавническа гледна точка това сигурно е добре, но колко разрушени съдби и животи има в резултат на това? Данте Алигиери твърди в своя "Ад", че пътят към Ада е "постлан с добри намерения". А този Интернационал, който възпитаваше членовете си в любов към всичко руско, обучаваше на руски език и правеше народите верни поданици на СССР, дали щеше да е представител на суперчовечеството? Разбира се, че не! Щеше да направи така, че всички регионални езици отпадат, остава единствено руския като майчин език на всички народи от Полша до България и на изток до Владивосток и Хабаровск. Щеше да провежда и имперските амбиции на московските управници. В общи линии Хитлер е целял същото - суперчовечество, говорещо на немски, подбирано с евгеника, жизнено пространство от покорена Франция през Сев. Африка чак до Урал. Останалото на изток - изпепелено.

    Затова съм радетел на принципа да не си затваряме очите за грешките и на едните, и на другите, защото не само нацистите извършват военни престъпления, а такива правят нещастните гърци, човеколюбивите турци, изнасящите демокрация американци, руснаците, британците и много други. В същото време се говори единствено за нацистките престъпления. Защо се мълчи за другите престъпници?!
  • 29 raptor

    2 3 Отговор
    Чували ли сте за нацизма от белгийците в Конго през 1912г? А за нацизма на Османската Империя? Бая избити има от есенцията на нацизма! За убийствата на немците и японците да не говорим... Те британците упражняват нацизъм срещу индийците през 1946г. с гладомор избил доволно! Тая идея по-добре да не продължава... и тя дефакто доста се е смекчила през последните 70 години! ВСВ е кулминацията!

    Коментиран от #30, #31

  • 30 не от вчера

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "raptor":

    Не съм съгласен, че нацизмът е виновен като идеология за всички и всичко! Нацизмът е съществувал само и единствено в Германия и Австрия, другото е друг вид тоталитарен режим, макар да имат общи за всички типове тоталитарни режими белези и черти. Иначе явно ме разбра какво искам да кажа.
  • 31 не от вчера

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "raptor":

    В Израел битува ционизъм, в Съветска Русия болшевизъм и комунизъм, в Италия до изваждането й от ВСВ фашизъм... Тоталитарните режими имат различни белези и проявления и нацизмът е само една от формите на тоталитарно управление.
  • 32 Бай Мангал

    3 0 Отговор
    Вече бе споменато, за какво са били използвани така наречените "медицински" кораби. Беше споменато, че такива кораби след войната няма - няма логика да ги има. Но дори да са били използвани само за превозване на ранени - нормално е да бъдат атакувани - това са вражески кораби, спасяващи врагове на Германия/ Италия. На война - като на война! Там място за милосърдие към врага няма! Никога не е имало и никога няма и да има!
    По въпроса колко евреи са избити - 6 милиона или 400 000, смятам, че колкото и да са, е могло да бъдат и повече! Бай Адолф други заслуги може да няма, но това, че се е опитал да изчисти света от боклука никой не може да му отрече! И нека не забравяме, че в избитите се включват само евреи, понеже те плащат за фалшивата пропаганда, за да продължат да владеят света! Никой не брои така наречените роми, които глупавите българи са спасили, за да има сега кой да ги краде, убива, развъжда в геометрична прогресия и да смуче данъците им...
Новини по държави: