Last news in Fakti

13 Април, 2016 11:15 1 155 0

Пореден удар за Дилма Русеф

  • дилма русеф-
  • удар-
  • пореден

Още един коалиционен партньор се оттегли от управлението в Бразилия

Още един от коалиционните партньори на бразилския президент Дилма Русеф обяви, че напуска управлението на страната, съобщи Би Би Си.

От Прогресивната партия обявиха, че повечето от техните 47 депутати ще подкрепят предложението за импийчмънт на Русеф. В края на миналия месец коалицията беше напусната и от представителите на Бразилското демократично движение.

Гласуването за импийчмънт на Русеф ще се състои в неделя. Тя е обвинявана във финансови злоупотреби с бюджета в предизборната си кампания и че е укривала подробностите около тежкото състояние на рецесия в страната. Русеф вече обвини опонентите си, че кроят планове за преврат.

Прогресивната партия е четвъртата най-голяма в бразилския 513-местен парламент. За да бъде приет импийчмънта, той трябва да бъде одобрен от 342-ма народни представители. Преди оттеглянето на Прогресивната партия, се знаеше, че вотът ще бъде подкрепен от 300 депутата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: