Last news in Fakti

12 Април, 2016 08:09 976 4

Изслушват Ирина Бокова в ООН

  • ирина бокова-
  • изслушват-
  • оон
Изслушват Ирина Бокова в ООН - 1

Българският кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова ще участва днес в изслушване заедно с останалите шест кандидати в централата на световната организация.

Кандидатите ще имат встъпително слово, след което страните членки ще им задават въпроси.

Ирина Бокова ще бъде изслушана заедно с външния министър на Черна гора Игор Лукшич и бившия португалски премиер Антониу Гутериш. Изслушването е насрочено за 18 ч. българско време.

Седемте кандидати за поста генерален секретар на ООН ще присъстват на официално заседание, което ще се проведе в централата на световната организация от днес до 14 април. Те ще имат по две минути за отговор на всеки от въпросите.

Пълномощията на Бан Ки-мун, който заема поста от 1 януари 2007 г., изтичат на 31 декември. Според Устава на ООН административният ръководител на световната организация се назначава от Общото събрание по препоръка на Съвета за сигурност.

Очаква се Съветът за сигурност да започне да разглежда кандидатурите не по-късно от юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 222

    0 0 Отговор
    Ако ще е тази комунистка, по-добре да нямаме генерален секретар.
  • 2 Яната

    0 0 Отговор
    Да, Да аз ще съм, защто мога да Ви кажа: оревоар е мерси.
  • 3 Дариана Цекова

    1 0 Отговор
    Успех! Желая успех и на Бокова, която и без това си е фаворит, така и на България! Толкова сме изстрадали в момента, че заслужаваме и нещо хубаво да ни се случи! Точно като някога по време на световното първенство по футбол в САЩ!Стискам палци! Късмет и успех!
  • 4 българин

    1 0 Отговор
    УСПЕХ!!!!!!