Last news in Fakti

13 Април, 2016 10:35 2 268 23

САЩ дават ПВО на опозицията в Сирия

  • сирия-
  • опозиция-
  • пво

Белият дом обаче трябва да одобри предоставянето на въоръжение за сирийската опозиция

САЩ дават ПВО на опозицията в Сирия - 1

САЩ са готови с План Б, ако преговорите в Женева за мирния процес в Сирия се провалят, пише в. „Уолстрийт джърнъл“.

Документът е разработен от ЦРУ в тясно сътрудничество с партньори от Близкия изток. Подготовката на алтернативния план е започнала на 27 февруари и е завършила преди дни. В предложенията на САЩ се предвижда умерената опозиция в Сирия да получи по-мощно въоръжение, за да може да се противопоставя на силите на президента Башар Асад.

ЦРУ вече обмисля как да ограничи възможността радикалните милиции в Сирия да се сдобият с преносими ракетни комплекси, които са ефективно средство за борба както с артилерийски позиции, така и с авиация и армейска бронирана техника.

По неофициална информация ЦРУ дори е предупредило руската страна за намерението да въоръжи сирийската опозиция с модерни ПВО системи.

По данни на източник на изданието, участващите в дискусията като цяло да успели да съгласуват основните принципи на резервния план. Белият дом обаче трябва да одобри предоставянето на въоръжение за сирийската опозиция.

Новината за американския план Б идва на фона на подновените в Женева мирни преговори за Сирия.

В същото време президентът Башар Асад провежда парламентарни избори в контролираните от официален Дамаск територии.

В средата на март специалният посланик на ООН за Сирия Стафан де Мистура опроверга съществуването на План Б извън рамките на Женевския формат.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков обяви, че за подобен план е рано да се говори. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 2 Отговор
    Ясна е работата , ще дават ракети на ИДИЛ да стрелят срещу армията на Асад и руснаците. Така наречената "умерена опозиция" реално не съществува, това са различни въоръжени отряди още отначалото подкрепяни от САЩ и Турция с единствената цел да свалят режима на Асад. В Сирия е доста трудно да се направи разлика между различните групировки, тъй че всички които са убиват наред трябва да бъдат спрени.
  • 2 киро

    4 2 Отговор
    Поредната простотия на ЦРУ ! След като САЩ и ЦРУ създадоха ИДИЛ и ние сме в НАТО и ние ли сме с ИДИЛ и терористите !? След като ЦРУ въоръжат умерената опозиция ( която не е много умерена след като е въоръжена до зъби ) , тя предава оръжието веднага на ИДИЛ под предтекст , че им е отнето със сила !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Тия гейове от САЩ на кви наркотици са !?
  • 3 кроко

    3 2 Отговор
    А те щото до сега сигурно сами си произвеждаха оръжията, боеприпасите и превозните средства. Много ясно, че всичко идва от САЩ!
  • 4 Бай Коста

    3 2 Отговор
    Най-много да цапнат някой руски хеликоптер и после ще гледаме "Империята отвръща на удара".
  • 5 Букмейкър

    3 2 Отговор
    Започва нов етап в развитието на спорта в Сирия. Дават се тежки въоръжения на мишените за да се изпробват новите руски разработки. Залагайте! Който играе печели, който не играе не печели. ЕС спечели вече!
  • 6 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    башарчо да не си прави оглушки ,а да ходи в женева да изпълнява щото ще го боли гърба!!!!той сега като се постабилизира реши да действа като всеки нормален диктатор и да се отметне от уговорките :))!провеждал си избори милия !!!!нека види кво ги постигна колегите му садам и кадафито,а и милошевич и да си прави сметката!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 БУМ БАМ

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    НАЛИ НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ АМЕРИКА СЕ БОРИ ЗА МИР ТЯ СЕ БОИ ОТ МИРА КАТ СТОЯНЧО ОТ МОЯ РИТНИК!!!!

    Коментиран от #10

  • 8 Башарчо

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Абе Стоенчо, що не идеш да му го кажеш тва лично на Башарчо. Да ходел да изпълнява, ми той ако искаше да изпълнява турско-американските прищевки досега да го е направил 100 пъти. Ти мисли за своя си гръб, и задник, че рязаните карабини ако го подпукат някой ден много ша боли, нищо че ся пишеш за тях. Прочети малко история и се осведоми доколко може да се вярва на братския турски народ, за хамериканците пък изобщо няма нужда от коментар.

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Башарчо":

    ето казвам му го лично ,а ти може да идеш да му се оплачеш.башар асад е пътник ,а твоите ритници въобще не ме интерасуват .може да поразсъждавате ,кво го чака след садам или кадафито.дано го пратят в хага щото благодарния сирииски народ ще му реши проблема радикално.историята е познавам в пъти по-добре от теб може да заложиш на това!

    Коментиран от #12

  • 10 шлемник байкалски

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "БУМ БАМ":

    В нашата политическа лексика има понятие "депесарски шут" . Може би искаш да подчертаеш политическа принадлежност ?И какво от това ?

    Коментиран от #13

  • 11 Башарчо

    2 2 Отговор
    Неее, не му го казваш лично.........драскаш в някакъв БГ сайт, за който Башарчо даже не е чувал. Вземи си торбичката и газ през Турция към Сирия, напиши си посланието на един голям плакат и застани пред президентството им. ЕТО ТОВА Е ЛИЧНО. А пък в случаите със Кадафи и Саддам има една голяма разлика от този на Асад, там Русия не се е намесвала директно в конфликтите. Явно не отчиташ този толкова очевиден и важен факт. За Ирак и Либия самите американци вече си признават че са сгрешили с намесата си и последствията от нея. И не се обзалагай, че познаваш историята по-добре от мен, като ти чета глупостите разбирам че нищо не ти е влязло или останало в главата. След като си толкова напред с материала сигурно знаеш, че по-силният изяжда по-слабият си съюзник, сътрудник или слуга, когато вече е изпълнил целите си и повече не му е нужен. Също така ненужен ще си ти, когато/ако хората или организациите, които сега така упорито и фанатизирано защитаваш и оплюваш това което са ти поръчали постигнат крайната си цел. Затуй ти казвам да мислиш повече за твойта гърбина и задник, отколкото тая на Башарчо, Путинчо или други неудобни "диктатори".

    Коментиран от #14

  • 12 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Десо, като се умориш да се плюнчиш, нали знаеш... джакудзиии
  • 13 БУМ БАМ

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "шлемник байкалски":

    АЗ СЪМ ЧИСТ БГ. БУМ БАМ АМА ТВОЙТО ЛОГО МАЙ ХИЧ НЕЕ БГ.ЯВНО СИ ОТ ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК ДЕТ СЕ РАЖДА АЛАБАЯ .А КОЙТО ПРАКТИКУВА ПОЛИТИКА ЗНАЕ И ЛЕКСИКАТА НИЕ САМО СМЕ КОРЕКТОРИ И НА ДВЕТЕ???!!!::
  • 14 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Башарчо":

    аз го казвам лично чрез институциите дето членува българия ,казвам го чрез ес и чрез нато,няма нужда да стоя с плакат под двореца на асад ,а той да ме обстрелва:)).за либия и ирак никой не си призава, че е сгрешил щото не е сгрешено.тези двама диктатора отдавна трябваше да ги няма ,даже се позакъсня,но кво да се прави.либииския диктатор толкова време мъчеше петте наши сънароднички и ни държеше в шах ,че само за спин аферата можеше да бъде осъден на смърт,но явно теб те боли много за него !тва с изяждането на съюзника го има в историята ,но не винаги се случва,та както е казал чърчил няма вечни съюзници ,но има вечни интереси,погледнато от тази ретроспекция големите и малките съюзници в нато и ес все още имат общи интереси ,та не се притеснявам.по-притеснително е интереса на несъюзниците ни,които ти и група путинови тролове защитавате!

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    На батко смазващата
  • 16 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Деске,"Доналт Кук" пак са го облетели руски самолети,този път в Балтийско море. Симулират бомбена атака. После и хеликоптери са го навестили сигурно са пускали памперси.
    Хайде мило,чип чип в джакузито
  • 17 Башарчо

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Ще ви видим като се спука големия евроатлантически балон, какви ще ги пишете тогава, само че с други никове разбира се(ако все още има нет в БГ, че може и да няма)Съвсем скоро се очакват тия събития, тъй че стиснете здраво дупетата.

    Коментиран от #21, #22

  • 18 Бай хой

    1 2 Отговор
    сащ дадоха пво и в Афганистан на терористите които тогава наричаха бунтовници. После падаха кули близнаци. И те така.
    После кой ми .ра в гащите.

    Коментиран от #20

  • 19 kcaniba

    2 2 Отговор
    ФАЩ в типичният си стил - войната трябва да е максимално удълена и кървава!!!!
  • 20 FR V

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    В Афганистан руснаците си .раха в гащите и и избягаха наакани.
    Други въпроси имаш ли?
  • 21 FR V

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Башарчо":

    Боклукчо,ако има спукан балон то това е руският.Икономиката им отиде на кино.

    Коментиран от #23

  • 22 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Башарчо":

    да сега ни заговори в тето лице :).ти къде си в момента бе башарчо в русия ли си в сирия ли си?ние ако нямаме интернет и имаме проблеми семеиството ти също ще има проблеми ,както и ти щото съм сигурен ,че си от онези путинофили дето и идея нямат къде е русия и никога няма да ходят там да живеят,но тук пишеш против себе си.тва явно е някаква тотална деградация,да очакваш някои да ти напакости с удоволствие :)))!
  • 23 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "FR V":

    приемам залози за дата на която русия ще обяви фалит! Ако си толкова "шизо", ела лично да ти съобщя коефициентите!

    И ако шизофренията не ти пречи много, пробвай се да направиш едно резюме на успехите на великите американци в Афганистан.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания