Тема: Украйна

18 Април, 2016 16:44 1 770 8

Руснаци осъдени за тероризъм в Украйна

  • украйна-
  • тероризъм-
  • руснаци

Те получиха 14-годишни присъди

Съдът в Киев осъди руснаците Егении Ерофеев и Александър Александров на 14 години затвор за терористична дейност, съобщи ТАСС.

Обвиняемите бяха арестувани от украинските служби през май 2015 г. Те бяха обвинени в „извършване на терористичен акт и водене на агресивна война на територията на Украйна“.

Украинските власти ги смятаха за руски военнослужещи.

От руското военно министерство обаче отрекоха те да са били на военна служба в периода на задържането си. Осъдените ще могат да обжалват присъдата си в 30-дневен срок. Вече има предположения, че те може да бъдат разменени за украинския пилот Надежда Савченко, която беше осъдена от руски съд.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 2 Отговор
    "Украйна отвръща на удара", това би трябвало да означават присъдите на двамата руснаци. Ясно, че ще се пробват да ги разменят, обаче Русия едва ли ще се съгласи. Така или иначе няма да стоят толкова дълго в затвора, когато Украйна пак се "побратими" с Русия, което ще стане до 1-2 години най много ще ги освободят.
  • 2 onq s konq

    2 2 Отговор
    Най обичам луди жаби и русофилски прогнози:)
  • 3 Бай хой

    1 2 Отговор
    Марионетките в киев отново се оляха. Осъждат двама за да има какво да разменят и това само им дойде на ум на кукловодите от вашингтон.

    Осъдени за тероризъм и водене на агресивна война. Смях в залата.Дали са доказали какъв точно терористичен акт са осъществили а това с водене на агресивна война от двама направо изби рибата.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Ей хоьо,...не ти ли е неудобно да пишеш толкова близо до мен?Аре не ми влизай в личното пространство де!Не са ли те учили като малък да стоиш на почетно разстояние от по-квалитетните?!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Монго

    1 2 Отговор
    Най-обичам "високо интелигенти", които бъркат националния си флаг с унгарския и обясняват какъв е бил режима в Ирак по времето на...Кадафи
  • 6 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Сус бре керата. Марш в анадола.

    Трудничко е май когато няма от къде да препишеш.
  • 7 Киро

    2 2 Отговор
    Така, така, бой по ушанките!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: