19 Април, 2016 12:49 1 866 6

Ислямска държава готви удари срещу европейски плажове

  • ислямска държава-
  • удари-
  • плажове

Цели са Испания, Италия и Южна Франция

Терористичната група Ислямска държава планира атентати срещу европейски плажове, съобщи „Билд“.

Според службите за сигурност в Италия, терористите ще се опитат да проникнат на плажовете като продавачи на сувенири и напитки. Всъщност те ще носят взривни устройства, които ще са готови да взривят по всяко време.

Като възможна цел на терористичните атаки са посочени Италия, Испания и Южна Франция.

В доклада на службите се казва, че терористите вероятно са родом от Сенегал. Те са членове на групировката „Боко Харам“, която преди година заяви своята лоялност към ДАЕШ.

„Билд“ се позовава на германското разузнаване, което е било информирано от италианските тайни служби. Италианските медии цитират шеф на полицията от град Сали в Сенегал, който заявява, че тези хора „пътуват постоянно между Италия и Африка и не са нелегални имигранти, а имат редовни документи и даже визи“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 3 Отговор
    Не мога да си представя как джихадист ще се разхожда из плажа по бански и с пояс от шашки динамит,търсейки най-удобното място за да си свърши работата.

    Коментиран от #6

  • 2 arbo

    2 0 Отговор
    Кон, защо трябва да се разхожда по бански??? Не може ли по къси гащи и в хладилната чанта вместо сладолед да носи 5 кила експлозив?

    Коментиран от #5

  • 3 124

    2 0 Отговор
    Вижте снимката ,такива 1млн.влязоха в Европа ,от тях 99% съчустват на ИДИЛ и готови да им съдействат ,както в Белгия ...пречеха на полиция да хванат Абдел свински Салам..
  • 4 Монго

    1 2 Отговор
    Дескеее, никакви бански и хладилни чанти в джакудзито, знам ли те каква аятолахка си ми станала
  • 5 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "arbo":

    НЕ,НЕ МОЖЕ!Ти представяш ли си злобната охрана да допусне ВЪНШЕН СЛАДОЛЕДАДЖИЯ който без да си е платил "квото трябва" да шета из плажа?!По е възможно както казвам да влезе директно с пояса динамит все едно че е бутафория за снимки с туристи,НО ПАК ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ.А докато текат пазарлъците,коланът току виж е изчезнал!Всъщност аз говоря за българските плажове...
  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Няма как да си представиш, защото си трол. Ще ти кажа как - по същия начин както влязоха в едно от най-големите летища с автомат и бомби, без никой да се усети. Даже шофьора на таксито им помогнал да разтоварят саковете с бомбите от багажника :)
Новини по държави: