Last news in Fakti

21 Април, 2016 14:21 943 0

Опозицията в Македония поиска отлагане на изборите

  • зоран заев-
  • македония-
  • предсрочни парламентарни избори-
  • среща във виена

Лидерската среща във Виена няма да се състои заради отказа на Зоран Заев да участва в нея

Отлагане на предсрочните парламентарни избори в Македония поиска опозицията в Македония, съобщи македонският сайт "Прес 24".

Лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев заяви, че насрочените за 5 юни избори в страната трябва да бъдат отменени, както и амнистията за 56 политици.

Заев заяви, че няма да участва и в лидерската среща, която трябваше да се проведе в австрийската столица Виена на 22 април. На нея  еврокомисарят за разширяването Йоханес Хан, евродепутатите Едуард Кукан, Ричард Ховит и Иво Вейгъл с четиримата политически лидери Никола Груевски, Зоран Заев, Мендух Тачи и Али Ахмети трябваше да потърсят път за решаване на политическата кризата в страната. Заради отказа му обаче срещата се отлага. 

Според македонското издание „Република” главната причина за отказа от срещата е искането от Заев за отлагане на изборите, което само по себе си представлява нарушаване на Конституцията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: