Last news in Fakti

23 Април, 2016 11:43 1 877 4

Рейтингът на Меркел се срина

  • ангела меркел-
  • германия-
  • доверие-
  • меркел-
  • рейтинг

Според проучване на общественото мнение рейтингът на ХДС се е понижил до 33 %

Рейтингът на Меркел се срина - 1
Снимка АП/БТА

Германският канцлер Ангела Меркел и нейният Християндемократически съюз (ХДС) са загубили значителна подкрепа, сочи последното проучване на общественото мнение в Германия.

Рейтингът на ХДС се е понижил до 33 процента, което е най-ниският резултат от 2011 г. насам, след месеци на спорове заради бежанската политиките.

Според проучване на Deutschlandtrend за обществена телевизия ARD, само 33% от германците биха гласували за партията на Меркел, ако изборите бяха тази седмица.

Според анкетата германският канцлер се нарежда на едва пето място в класацията на най-популярните политици в Германия.

Меркел е изпреварена от личности като финансовия министър Волфганг Шойбле и премиера на провинция Баден-Вюртембергот Винфрид Кречман, чиято партия "Зелените" победи Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел на изборите в провинцията.

Меркел шумно е критикувана заради политиката си на отворени врати за бежанците както и за угодническото й поведение пред Турция, която е ключов, но и спорен партньор на ЕС за спирането на миграционните потоци към Европа.

Около 80% от германците смятат, че канцлерът е направила твърде много отстъпки пред Анкара заради бежанската криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    2 3 Отговор
    А така Баба Яга да се маха че достатъчно поразии направи.
  • 2 222

    2 3 Отговор
    Аааааа
    ,,болонката на Обама,която обича да я милват мюсюлмани.....
    дали е в списъка с офшорните сметки/аз мисля твърдо да/
  • 3 kcaniba

    2 2 Отговор
    Нашите тролчета какво ще правят сега!!!?
    Потурнята ни е в траур!!!!
  • 4 Carfen

    0 2 Отговор
    Не може да бъде! Баба ни Меркел е олицитворението на либералната толерантност и мултикултуризма. Сигурно резултатите от допитването са повлияни от "пипалата на хибридния путинизъм". Сигурен съм, че на изборите есента всеки германец ще гласува за нея, воден от мотото - Мюсулманин във всеки немски дом, бежански лагер във всеки немски град!
Новини по държави: