Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 13:24 1 370 0

Новият транш за Гърция – през ноември

  • гърция-
  • заем-
  • транш-
  • мвф-
  • тройката
Новият транш за Гърция – през ноември - 1
Протестите в Гърция не стихват. Снимка: ЕРА/БГНЕС

Гърция заяви късно снощи, че е завършила преговорите с Международния валутен фонд за жизненоважен транш от спасителния заем. Според международни инспектори обаче разговорите продължават и все още няма окончателно решение.

Представители на Европейския съюз, Международния валутен фонд и Европейската централна банка, познати като "тройката", възобновиха прегледа на напредъка на Гърция през миналата седмица по споразумението за заема.

"Постигнахме добър напредък, но все още има важни въпроси, които трябва да бъдат обсъдени. Има време, докато завършим", съобщи пред репортери Ръководителят на мисията на Международния валутен фонд /МВФ/ в Гърция Пол Томсен, предаде БГНЕС като се позова на Ройтерс. "Надявам се, че скоро ще приключим с положителен резултат. Въпреки това, все още не сме стигнали до този момент", отбеляза още Томсен.

По късно стана ясно, че Гърция ще получи новия транш от спасителната помощ през ноември, а не този месец. Това са решили финансовите министри на страните от Еврозоната. На срещата министрите са се споразумели да предоставят гаранции на Финландия в замяна на участието на скандинавската страна в новия спасителен план за Гърция. Гаранциите ще бъдат депозирани в отделна сметка и инвестирани само в безопасни активи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА