Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 19:23 1 893 0

Гърците протестират и срещу Германия

  • гърция-
  • германия
Гърците протестират и срещу Германия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърците отново показаха, че са майстори на протестите – този път недоволстваха срещу Германия и ключовата й роля за сагата с дълговата криза на южната ни съседка.

Десетки граждани и артисти се събраха в столицата Атина, размахвайки нацистки знамена, предаде „Евронюз”. Берлин се превърна в „черна котка” за закъсалите гърци, тъй като най-твърдо настоява за реформи и съкращения на разходи от балканската страна в замяна на отпускането на пари по международния заем, който би трябвало да я спаси от фалит.

Инициатор на антинемската проява е групата „Порта-порта”, водена от режисьора Димитрис Колатос.
„Германия взе властта над Гърция. Нашите дядовци са се борили срещу германците, а сега те идват и искат да ни купят на унизителна цена. Ние не извършваме приватизация. Ние си продаваме страната и на това казваме „не”, аргументират се протестиращите.

Използването на нацистки символи в театралния протест е доста укоримо и доста обидно, но протестиращите твърдят, че немското отношение към страната им също е такова. Канцлерът Ангела Меркел бе представена да танцува под ръка с Хитлер.

Протестът се проведе близо до немското посолство, а междувременно в Гърция е немска бизнес делегация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА