Last news in Fakti

24 Април, 2016 14:58 4 128 6

Прехвърчат искри между Турция и Холандия

  • холандия-
  • турция-
  • напрежение-
  • следене-
  • обида-
  • карикатура-
  • ердоган

Анкара пита холандците за карикатури на Ердоган, а Амстердам пита турците за обиден имейл

Турското външно министерство привика посланика на Холандия по-рано тази седмица, за да изрази безпокойството си относно карикатури на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Холандският посланик използва възможността да поиска от турските власти разяснение на информацията, че е поискано от турци в Холандия да докладват за лица, които обиждат Турция или нейния президент, пише в. „Хюриет“.

Холандският посланик бе призован преди началото на политическата буря на 21 април когато няколко холандски вестника съобщиха, че турското правителство е изпращало имейли на турски организации в Холандия, с искане да следят за обидни коментари и съобщения в социалните медии като Facebook и Twitter.

Говорейки по време на съвместна пресконференция с гостуващия германския канцлер Ангела Меркел в южния град Айндховен на 21 април, холандският премиер Рюте заяви, че е изненадан от появилата се информация, че турски граждани, живеещи в страната са принудени да докладват за обидни или негативни коментари за Ердоган или Турция в консулство на страната в Ротердам.

"Изненадан съм. Не знам какво иска да постигне турското правителство с това действие", каза пред журналисти Рюте. "Нашият посланик в Анкара ще поискат обяснение."

Турското генерално консулство от своя страна заяви, че писмата са изпратени от консулски служител, който е използвал "неуместен избор на думи", изтълкувани погрешно.

Холандските депутати бяха възмутени след докладите, настоявайки за реакция от страна на правителството и предоставяне на план за справяне с проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 1 Отговор
    Примката се затяга около кирливия врат на Ердоганя, една след друга всички европейски нации ще започнат да гледат на него с отвращение. Засега все още го изтрайват заради бежанците, но скоро и това няма да го спаси. Накрая ще си затворят очите за "руската агресия" в района и разсеяно ще гледат встрани докато руснаците размазват Турция. Е тогава ще го видим какви ще ги дрънка и какво ще прави наглия резак.
  • 2 Киро

    3 1 Отговор
    ердогрух се взе насериозно май...
  • 3 боил

    3 0 Отговор
    Тоя Ердоган или е луд или е израелски шпионин. Няма друго разумно обяснение за действията му, които са насочени винаги във вреда на Турция. Затова истинските турци-патриоти от "Сивите вълци" ще го ликвидират рано или късно! Въпросът е и ние да им помогнем, за да стане Турция демократична страна!
  • 4 kcaniba

    3 2 Отговор
    Сивите вълци не са патриоти , а са ултранационалисти - шовинисти, зам които Османската Империя е до дунава и Виена!!!
    Анадъм!!!
    А султанердоган е едно нещастно диктаторче....
  • 5 по темата

    2 2 Отговор
    Това не са карикатури, а реалното състояние на Ердоган и обясняват неговото психическо състояние на луд.

    Коментиран от #6

  • 6 Carfen

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "по темата":

    Погледни му само снимката горе- кой може да направи по-добре карикатура? Прилича на разсърдено малко детенце, на което са му взели близалката, а си е пуснал едни мустаци, за да си мисли, че е мъж.
Новини по държави: